Hüseyin Tanrıverdi, Zonguldak'ın Devrek İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Semerci'yi makamında ziyaret etti. Tanrıverdi, bir ülkenin kalkınmışlığının yerel yönetimlerin hizmetlerinden anlaşılabileceğini söyledi. AK Parti'li belediyelerin insan merkezli ve hizmet odaklı çalıştığını ifade eden Tanrıverdi, şöyle dedi:

"AK belediyeciliğin uygulandığı büyük şehirlerde, ilçelerde ve beldelerde büyük bir değişim yaşanmaktadır. Bu şehirlerin kalkındığı ve bu şehirlerde yaşayan insanların mutluluğunu fark ediyoruz. Şu an AK Parti'li belediyelerin olduğu yerlerde alt ve üst yapılar tamamlanmıştır. Şimdi estetik şehirlerin oluşması gayretini göstermekteyiz. Dünyada marka olacak şehirler oluşturuyoruz."

Tanrıverdi, Türkiye'de sıfır sorun oluşturmak için demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini kaydetti. Bu anlamda yerel yönetimlerin rolünün önemine değinen Tanrıverdi, belediye başkanlarının bu rolü üstlendiklerinin farkında olduklarını vurguladı.

Türkiye'nin ekonomik yönden sorununun bulunmadığını ifade eden Tanrıverdi, şöyle devam etti:

"Batı komşularımızda ekonomik krizler söz konusuyken, bu ateş çemberi içerisinde Türkiye bunlardan etkilenmedi, ayakları üzerinde sağlam bir şekilde durmayı başarabildi. Ülkemiz IMF'den dilenen devlet olmaktan çıkmış, IMF'ye borç verecek bir duruma gelmiştir. Bu durum siyasi istikrarla gerçekleşmiştir. Milletimiz de bu istikrarın tadını almıştır. Bugün yapılan anketler de göstermektedir ki AK Parti'nin oy oranı yüzde 54'lerin altına düşmemiştir.''

ÇÖKEN KÖPRÜYÜ İNCELEDİ

Buradan Çaycuma İlçesi'ne geçen Hüseyin Tanrıverdi, geçen 6 Nisan'da çöken Çaycuma Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen'den bilgi alan Tanrıverdi, gazetecilere açıklama yaptı. Yıkılan köprünün yerine yenisinin yapılacağını belirten Tanrıverdi, "Sayın Başbakanımızın talimatıyla işler çabuklaştırıldı. Yeni köprünün ihalesi yapıldı. Yaklaşık 7,2 milyon liraya ihale edildi. Yıkılan köprünün yerine bir an önce yenisinin yapılması sağlanacak'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Gülşen'in ek bir köprüye daha ihtiyaç duyulduğunu kendilerine aktardığını anlatan Tanrıverdi, ''Dolayısıyla bu yeni köprüye ilaveten bir köprünün daha yapılması konusunda biz de milletvekili arkadaşlarımızla mesai sarf edeceğiz. Bir an önce bu ilave köprü de yapılır, hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza daha hızlı, seri, güvenli ulaşım imkanı sağlanır'' dedi.



EÇ(EE/AAA)