AK Parti Ordu Milletvekili ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi İhsan Şener, Ordu'da yayın yapan yerel bir televizyon kanalının canlı yayınında yaptığı açıklamada, AK Parti milletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri arasında kavgaya neden olan 4+4+4 şeklindeki zorunlu eğitimi bölünmüş olarak 12 yıl çıkaran ve komisyondan geçen kanun teklifiyle ilgili olarak konuştu. Şener, TBMM'deki muhalefet partilerini proje üretememekle itham ederek, yaptıkları muhalefeti de 'ideolojik' olarak değerlendirdi.

"CHP BİLİNÇLİ BİR TOPLUM OLUŞMASINA ENGEL OLUYOR"

AK Partili İhsan Şener konuşmasında, "Şunu açıklıkla ifade edeyim. İnsanı merkez alan, onun gelişmesine iyi yetişmesine sebep olacak olan her türlü sistem bizim tercihimizdir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin özellikle direnç göstermesinin sebebi bilinçli bir toplum oluşmasına engel olmaktır. Biz eğitim sistemimizin çağdaş, uygarlık seviyesine ulaşmış toplumlarda uygulanan biçimini Türkiye'ye getirmek istiyoruz" dedi.

"KARŞI ÇIKMA SEBEPLERİ İDEOLOJİK"

Öğrencileri sınav stresinden uzak tutmak istediklerini dile getiren Şener, 4+4+4'lük eğitim sistemiyle ilgili olarak ana muhalefeti ideolojik davranmakla suçladı. "Yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi, bizim eğitim sisteminde yapacağımız değişikliği İmam Hatip Liselerinin orta kısımlarının açılması olarak algılayıp, sloganlarla karşı çıkması ve kürsü işgal etmesi, komisyonu çalıştırmamasının temel sebebi ideolojiktir" diye konuştu.

"ÇOK CİDDİ BİR MUHALEFET SORUNU VAR" 

Şener sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemiz halkına verebilecekleri bir şeyi olmayanlar, proje üretemeyenler ancak karşı çıkarak, yeniliklere, yapılacak olan iyi projelere direnerek vakit geçiriyorlar. Milletimiz bunları çok iyi izliyor ve herşeyin çok farkında. Türkiye'de gerçekten çok ciddi bir muhalefet sorunu vardır. Muhalefet kendine çeki düzen versin. Ülkenin gerçekleriyle, çağdaş uygarlık seviyesiyle çelişecek bu tür dirençleri, bu tür dayatmaları milletimiz izliyor" diye konuştu.



EK (İS/AK)