Karabük'te düzenlenen bir toplantıya katılmak üzere kente gelen Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşeyava memleketi Karabük'te bulunan Mehmet Ali Şahin'in Ovacık'ta bulunan baba ocağını ziyaret etti. Ganire Paşeyava, Şahin'in babası Abdullah ve annesi Ünzile Şahin'in elini öperek bir süre sohbet ettiler. Paşeyava ve Şahin daha sonra Soğanlı Köyü'ne giderek yol açılış törenine katıldı. Yolların açılmasının kendisini mutlu ettiğini belirten Paşeyava, "Bugün burada sizin için gerekli olan bir yolun açılışını yapıyoruz. İnşallah Türk Dünyası olarak Azerbaycan'ın işgal altında ki Karabağ topraklarını kurtarmak içinde hep birlikte mücadele edecek, bunu başaracak, orada yeniden Türk ocaklarının, bacalarının tütmesini sağlayacak, hep birlikte oralarda da yollar açacak, kalkınmayı sağlayacağız" dedi.
Azerbaycan ile Türkiye'nin her zaman birlikte olduğunu ifade eden Şahin ise şunları söyledi:
"Azerbaycan ile Türkiye her zaman beraberdir. Geçenlerde Sayın İlham Aliyev ülkemizi ziyaret etti. Yarın akşam da Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan'a gidecek. İşbirliğimiz sürekli gelişiyor ve bundan sonra da gelişecek. Kardeş ülkemizin son yıllarda ki hızlı gelişimi de bizi son derece memnun ediyor. Tabi her iki ülkenin de çözümlenmesi gereken sorunları var. Bunlardan biri Azerbaycan'ın Karabağ topraklarının işgali konusu. Biz o işgal kalkmadıkça komşumuz Ermenistan ile kapılar açılmayacak, diplomatik ilişki kurulmayacak dedik. Tüm ilişkilerimizi kestik. Kararlılığımızın arkasındayız."
Daha sonra partisinin il başkanlığını ziyaret eden Şahin, erken yerel seçim teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda 'referandum eşiği'nde kabul edilmesiyle ilgili olarak düşüncelerini açıkladı. Şahin, şunları söyledi:

"İki siyasi partinin AK Parti ve MHP'nin parlamentodaki sayıları böyle bir anayasa değişikliğini refenrandumsuz bir şekilde geçirmeye yetiyordu. Ancak 7 milletvekili 2 partiden izinliydi. Oylamaya katılan her iki partiden tamamı eğer anayasa değişikliğine kabul oyu vermiş olsalardı sanıyorum 367'yi geçecekti. Sanıyorum gizli oylamada bir miktar fire verildiği anlaşılıyor. Tabi kimseyi suçlayamayız. Hangi arkadaşlarımız böyle bir tercihte bulunmuşlardır .Doğrusu bu konuda bir değerlendirme yapmayı isabetli bulmam. Ama ortada bir gerçek var. O gerçek nedir? Bu anayasa değişikliği TBMM'de kabul edilmiştir. Ancak referandumlu bir kabulü göstermektedir. Sayın cumhurbaşkanımız kendisine bu meclisten çıkan anayasa değişikliği ile ilgili kanun geldiğinde iki tercihten birini ortaya koyacaktır. Ya onaylayacaktır ve referandum yolu ortaya açılacaktır. Ya da bir kez daha görüşülmek üzere parlamentoya iade edecektir. Eğer ikinci yolu tercih ederse bu teklifin altında imzası bulunan siyasi parti yöneticilerinin bir araya gelerek daha önce ortaya çıkan eksiklerini gidererek tekrar komisyonda görüşüp genel kurulun gündemine getirebilirler .Henüz partimizde görüşmedik. İlgili organlarda tartışmadık ama kişisel bir görüş olarak ifade ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi gibi seçimlerin erkene alınmasına bizimde itirazımız yok. Kasım ayının başlangıcında olabilirmi diye bir öneride bulunmuştu. Şimdi böyle bir durumla karşı karşıya geldik. CHP ile de görüşülebilir. Belki yeni bir tarih tespit edilerek üç siyasi partinin belki BDP'ninde desteğiyle böyle bir anayasa değişikliği  parlamentodan daha kolay bir şekilde geçebilir diye düşünüyorum. Doğrusu kişisel olarak bunu da göz ardı etmemek gerekir kanaatindeyim."



BD(MÇ/SS)