Mehmet Ali Şahin, bu sabah Karabük'e gelerek esnafı ziyaret etti. Vatandaşlarla selamlaşan Şahin, işyerlerinde esnafla sohbet edip çay içti. Kartvizitini vatandaşlara dağıtan Şahin, "Seçimden önce ziyaret ettiğimiz esnafımıza şimdi de ziyaret gerçekleştiriyorum. Kendilerine sıkıntılarının olup olmadığını soruyorum. Esnafımıza telefon numaralarımı ve kartlarımı bırakıyorum. Böylece halkın vekilleri olarak halkla doğrudan doğruya temas kuruyorum" dedi.

Gazetecilerin yargı ile ilgili soruları üzerine Şahin, bir kişinin hatalı olması durumunda cezasını çekmesi gerektiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bu yargı sürecedir. Türkiye'de kamuoyunda ses getiren bir takım yargısal faaliyetler, tutuklamalar olabilir. Bakın eski Genelkurmay Başkanı bile şu anda tutukludur. Kuvvet komutanlarımızla ilgili bir takım tutuklama faaliyetleri var. Eğer bir insan bir hata yapmışsa hatasının cezasını çeker. Bunlar yargı süreçleridir. Benim yargıya intikal etmiş konularla ilgili bir değerlendirme yapmam tabi ki doğru olmaz. Ama kimseyi de hakkında soruşturma açıldı ve tutuklandı diye suçlu da ilan edemeyiz. Çünkü yargılanacak. Bakarsınız beraat ederler. O bakımdan bunları bizim böyle kabul edip yargı süreçlerini takip etmemiz gerekir."

Mehmet Ali Şahin, ifadeye çağırılan MİT yöneticileri ile ilgili olarak, şöyle konuştu:

"Bu konuyla ilgili Başbakanlık, ilgili Bakanlıklar, ilgili kuruluşlar gerekli açıklamayı yaparlar. Bunlar yargı süreçleridir. Yasal sınırlar içersinde bunlar yürür gider. Biz işimize bakalım."



BD(MÇ/SS)