Mehmet Ali Şahin, Karabük'te partisinin il danışma meclisi toplantısına katıldı. Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Şahin terörün berteraf edilmesi gereken bir sorun olduğunu söyleyerek, "Terör örgütünün artık bu ülkede istismar edebileceği hiç birşey kalmamıştır. Şimdi Türkiye'nin iyiliğini, gelişmesini, büyümesini istemeyen bir takım odakların taşeronluğunu yapmaktadır. Bunu inanıyorum ki o bölgede yaşayan ana dili Kürtçe olan vatandaşlarımız da bilmektedir. Çocuklarını gönderdiği okulu bombalayan bu örgütün iç yüzünü artık bölgede yaşayan vatandaşlarımız açık şekilde görmektedir. Terörle mücadelemiz bu bela defnedilene kadar devam edecektir. Kuşkusuz ki demokratik alanda şu ana kadar atmış olduğumuz adımlara yenilerini de eklemekten çekinmeyeceğiz" dedi.

'Göktürk 2' uydusunu uzaya gönderme çalışmaları içerisinde olduklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Göktürk 2 uydusu sadece Türk mühendislerinin, teknisyenlerinin gayretleriyle yüzde 100 yerli olarak imal edildi. Yola çıktık. Çin'e gidiyor, oradan fırlatılacak. Niye Çin'den fırlatılacak buradan fırlatamıyor muyuz? Bizim istasyonumuz yok henüz. Ama bir uyduyu yüzde 100 yerli yapabilecek seviyeye hamd olsun bizim kurumlarımız, mühendislerimiz, teknisyenlerimiz geldi. Geçtiğimiz yıl da Rasat isimli Göktürk 1 uydusunu göndermiştik. O da yüzde 100 yerliydi. Dünyanın herhangi bir noktasındaki görüntüyü 7.5 metreye kadar Rasat uydumuz yaklaştırabiliyor. Uzaya göndereceğimiz Göktürk 2 uydumuz ise bunu 2.5 metreye indirecek. Dünya en ileri noktada 20 santimetreye kadar indirebiliyor. Şimdi hedefimiz bu 20 santimetreyi bundan sonraki göndereceğimiz uydu ile yakalamak. Kendi istasyonumuzu kurmak. Kendi ülkemizden bu uyduları fırlatabilmek."

BİZ, BDP KARŞISINDA BU VİLAYETLERİ ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ

Şahin, Büyükşehir yasasına muhalefet partilerinin karşı olduğunu açıklayarak, şöyle konuştu:

"Muhalefet partilerinin tamamı bu yasaya karşılar. Şimdi MHP diyor ki 'Siz Türkiye'yi bölüyorsunuz. Büyükşehir yasası ile bölücü BDP'ye imkan sağlıyorsunuz'. BDP'de çıkıyor diyor ki, 'Bu yasaya bizde karşıyız'. 3 parti de bu yasaya karşı. En ücra noktalardaki yerleşim yerleri belediye hizmetlerinden yararlanacak. Şehirde ne varsa köyde de o olacak. Bunu uygulayacak bir modeli uygulamaya çalışıyoruz. Merkezi hükümet bu belediyeler üzerinde denetim yetkisine devam ediyor. Vilayetlerde bir yatırımları takip ve koordinasyon merkezi olacak. Dolayısıyla hiç kimse anayasa ve yasal sınırlar dışında hareket edemez. 'Efendim BDP alır'. Siz çalışın siz alın kardeşim. Biz, BDP karşısında bu vilayetleri alacağımıza inanıyoruz. Onlara bırakmayacağımıza inanıyoruz. Sizde çalışın sizde bırakmayın, eğer korkuyorsanız BDP'lilerin almasından."

Şahin, konuşmasının ardından sonunda AK Parti'ye katılan Has Partililere rozet taktı.



BD(MÇ/SS)