Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısının ardından, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek sanat ve kültür merkezi olarak hizmet verecek Emirsultan Hamamı ve Emir Buhari Tekkesi’nin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Kurtulmuş, Bursa’nın insanın içini rahatlatan, ferahlatan bir şehir olduğunu söyledi. Bu kadar kan, gözyaşı ve harbin yaşandığı bir dönemde, ecdadın dünyaya neler öğrettiğinin tüm işaretlerinin Bursa’da olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Bizim ecdadınız kılıç zoruyla dünyanın 4 tarafına gitmedi. Kılıç elbette vardı, ama kılıç arkalarında duruyordu. Önlerinde kitabın hikmetinden yararlanan büyük yol göstericiler vardı. Önce gönüller ve zihinler fethedildi” dedi.

Tarihe sahip çıkmanın sadece binaları ayağa kaldırmak olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, “Gerçekten tarihe sahip çıkmak, eserler olarak sahip çıkmak değildir. Ruh olarak sahip çıkmaktır. Ailenin tüm mahremiyetini barındıran, kapının dışında komşuluğun tüm erdemlerini taşıyan mahalleler var. Değerleriniz değişmeye başlar, dayanışma, aile, komşuluk, mahalle yok olmaya başlarsa bu şehirlerde kibir kuleleri dikilir. Para kazanmak, vakti hoş geçirmek o medeniyetin en önemli özelliği olur. Yeni şehirlerde o karmaşa ve curcunayı görüyoruz” diye konuştu.

Kurtulmuş, açılış sonrası Emir Sultan Hamamı’ndaki kültür merkezinde ustanın öğrettiği yöntemle ebru yaptı.