Oğuz Kağan Köksal, partisinin Kırıkkale il binasında basın mensupları ile bir araya gelerek gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Köksal, istismar edildiğini öne sürdüğü kürtaj konusunda tartışanların niye tartıştığını izah edemediğini ve tartışmak için tartıştıklarını söyleyerek," Birileri, 'Ben kürtaja taraftarım. Anne karnındaki ceninin öldürülmesine taraftarım' diyebiliyor mu?" diye sordu.

AK PARTİ KAHRAMANCA EL ATTI

Ak Parti'nin insanların rüyasında görse hayra yormayacağı işlere kahramanca, cesurca el attığını söyleyen Oğuz Kağan Köksal, "Niye el attı, hukukun üstünlüğünü savunan bir parti olduğu için. Bu iş Ahmet'in, Mehmet'in meselesi değil. Madem ki bir ülke var, o ülkede de bir hukuk kuralı var, o hukuk kuralına kim olursa olsun uymak zorunda. O, siyasetçi de olur, asker de olur, memur da olur, müsteşar da olur, vatandaş da olur. Kim olursa olsun" dedi.

BEDELLİDE MAĞDURİYET GİDERİLDİ

Bedelli askerlik kanununda yapılan son değişiklikleri anlatan Köksal, mağduriyetin giderildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bedelli askerlikle ilgili son çıkan kanunda bir değişiklik yapıldı. Bir değişiklikte şöyle yapıldı. Adam yurt dışında çalışıyor, bedelli askerliğe müracaat ediyor. Bu adam gelip Türkiye'ye diyorlar ki 'gel bedelli askerliğini yap'. Adam geliyor, 'o eskiden 21 gündü biliyorsunuz' askerlik yapardı. Adama 21 günün 20'nci gününde diyorlardı ki, 'Senin yurt dışında altı günün eksik kalmış, sana tezkereyi vermiyorum'. Adam geri dönüyor, gidiyor. Bedelli kanunu çıktığı zaman orada şöyle bir hüküm vardı; Bedelliden istifade edebilmek için askerlik işlemlerini başlatmamış olmak şartı. Şimdi bu daha önceden gelip, orada başladığı için askerlik işlemini başlatmış oluyor. Adamın bir haftası eksik, terhis olamıyor. Askerlik işlemini başlattığı için bedelliden istifade edemiyor. Tabi bu uygulamada 'ilk kanunda bunu niye düşünmediniz' derseniz, ilk kanunda bunu tabi uygulama görünmediği için karşınıza çıkmıyor. Kanun çıktıktan sonra bir baktık ki, bir sürü böyle talep var."

BELKİ İHA ALAN DEĞİL, SATAN OLACAĞIZ

Köksal, bir gazetecinin insansız hava aracı ile ilgili sorusuna ise, "İsrail yapıyor, Amerika yapıyor, artık Türkiye de yapıyor. TAİ bu işi geliştirdi ve denemelerini de yaptı. Biz ileride belki de alan değil, satan ülke olacağız" dedi.