Siyaset Akademisi Programı'na katılmak üzere Uşak'a gelen Reha Denemeç, partisini il başkanlığını ziyaret etti. Denemeç'i parti binasında AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nacar ve bir grup partili karşıladı. Denemeç, burada basın mensuplarına CHP'deki istifayı, süt zehirlenmeleri ve Rusya'nın Avrupa'daki radar ve füze rampalarını hedef alabileceklerini yönündeki pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Siyaset Akademisi çalışmalarının Türkiye genelinde devam ettiğini belirten Denemeç, "Siyaset Akademisi eğitimlerine Uşak'ta da başlandı, o nedenle geldim. 2002'de büyükşehirlerde başlayan siyaset akademisi 2008'de Türkiye geneline yayıldı. Bugüne kadar 40 bin arkadaşımız eğitim gördü. Siyaset Akademisi'nin amacı siyaset bilincini geliştirmek, siyasete ilgi duyan insanlarımıza eğitim vermek. Ülke siyasetindeki kaliteyi artırmak amaçlı eğitimler veriliyor. Bu sadece AK Parti için değil tüm partiler için geçerli. Siyasette kalite ne kadar artarsa, yüksek katma değer üreten ülke haline gelir, ülkeyi daha iyiye ve daha iyi bir geleceğe taşıyabiliriz" dedi.

RUSYA TÜRKİYE İÇİN TEHDİT DEĞİL

Rusya'nın Avrupa'daki radar ve füze rampalarını hedef alabilecekleri yönündeki tehditlerini değerlendiren Denemeç, şunları söyledi:

"Rusya, Sovyetler'in bakiyesidir. Hala belirli bir gücü vardır ama soğuk savaş döneminden, yani 1990'lardan sonra o gücü azalmıştır. Dünyada halen ekonomik bir güçtür. Ağırlıklı olarak da enerji kaynaklarına sahip olmaktan gelen bir güce sahiptir. Yoksa askeri tehdit olarak tabii ki bir güçtür. Ancak o tehdidi yapabilecek bir güçte değildir. Malatya'daki füze kalkanı projesi NATO kapsamında yapılmıştır. Bu anlamda Rusya'nın rahatsız olması normaldir. NATO'nun kuruluş amacı üye ülkelerine karşı oluşabilecek tehlikeleri önlemektir. Bugün füze kalkanı projesinin radar üssü Malatya'dır ama burada herhangi bir füze yoktur. Füzelerin konuşlandırıldığı ülke Romanya'dır. Bu anlamda ben Rusya'nın bir tehdit olduğunu zannetmiyorum."

CHP, GERÇEK ANLAMDA ANA MUHALEFET PARTİSİ DEĞİL

CHP'de yaşanan istifaya da değinen Denemeç, CHP'nin gerçek anlamda bir ana muhalefet partisi olmadığını öne sürdü. Denemeç, şöyle konuştu:

"CHP'deki istifalar kendi iç meseleleridir. CHP gerçek anlamda bir ana muhalefet partisi olabilmiş değil. Ana muhalefet partisi demek, geçmiş demokrasilerde iktidar partisinin alternatifi olmak ve bir dahaki seçimde iktidara gelmeye aday olmak anlamına gelmektedir. Fakat şu anki CHP'ye baktığımız zaman maalesef böyle bir fotoğrafla karşı karşıya değiliz. CHP, Cumhuriyetle yaşıt ve Türkiye'nin en eski partisi olduğunu iddia ediyor. Ama baktığımız zaman AK Parti olarak onlardan çok daha iyi kurumsallaşmış, çok daha güçlü dinamik bir parti görünümü veriyoruz. Bunu da halkımız her seçimde teyit ediyor. Bizim gönlümüzden geçen gerçek anlamda muhalefet yapabilecek ve AK Parti'ye alternatif olabilecek bir ana muhalefet partisi. Çünkü rekabet ülkeyi daha ileriye taşır."

SÜT ZEHİRLENMELERİ

Türkiye genelinde 7 milyon 200 bin çocuğa süt dağıtımı yapıldığını ve bunun çok büyük bir rakam olduğunu ifade eden Denemeç, "Zehirlenmeden çok süte karşı bir alerji oluşabiliyor. Rahatsızlanmaların bir kısmı bundandır diye düşünüyoruz. Fakat şöyle bakıldığında yüz binde bir ihtimalde olsa paketlenme ve taşınma esnasında açılmış paket olabilir. Kimlerde alerji olduğu tespit edildi. Türkiye'de bu genişlikte başlatılan süt dağıtımı bir ilkti. Süt eğitim çağındaki çocuklarımızın en önemli ihtiyacıdır. Bunu siyaseten istismar etmek yanlış. Bu tür geniş projelerin başlangıcında bir takım aksaklıklar olabilir. Süt dağıtımı sürdürülecek" diye konuştu.

Siyaset Akademisi'nde eğitimci olarak derse katılan Denemeç, kursiyerlere, 'Lider Ülke Türkiye' konulu bir sunum yaptı.