Canikli, beraberinde AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile birlikte CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ı ziyaret etti. Görüşmenin ardından Canikli kısa bir açıklama yaptı.

Yerel seçimlerin 2013 yılı sonbahar aylarında yapılmasına konusunda CHP'yi ziyaret ettiklerini belirten Cankili şunları kaydetti:

"Bütün boyutlarıyla enine boyuna değerlendirdik. CHP'nin yetkilileri, kendi açılarından görüşlerini, kanaatlerini ifade ettiler. Biz düşüncelerimizi kendilerine aktardık. Önerileri net bir tarih içermiyor. Yerel seçimin 2013 sonbahar aylarında yapılması; yani kış şartlarının ağırlaşmasından önce makul olan tarihte yapılması şeklinde oldu. Herhangi bir net tarih, spesifik tarih kendileriyle paylaşmadık. Onlar bu önerimizi kendi kurullarında görüşeceklerini, değerlendireceklerini, sonucundan bize bilgi vereceklerini ifade ettiler. CHP'nin görüşlerini aldıktan sonra görüşmelere devam ederiz diye düşünüyorum."

"ÜMİDİMİZİ KORUYORUZ"

"Seçim tarihi konusunda CHP ile bir uzlaşma umudu taşıyormusunuz?" şeklinde ki soruya ise Canikli, "Onu bilemeyiz kendimizi CHP'nin yetkili kurullarının yerine koyarak tahminde bulunmak doğru olmaz. Biz her zaman ümidimizi koruyoruz. Bir cevap vermediler, bir görüş beyan etmediler. Olumlu ya da olumsuz bir şey söylemediler, buradan yola çıkarak bir değerlendirme yapmamız mümkün de değil, doğru da değil" şeklinde konuştu. "BU BİR ÇELİŞKİ"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "AKP'nin tavrı, 'Seçimin tarihini birlikte belirleyelim, seçimin kuralını ben belirlerim' diyor. Bu bir çelişki. Kendilerine bunları anlattık" dedi. Teklifi partinin yetkili organlarında görüşüp tartışacaklarını belirten İnce, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz daha önceden 3 Kasım tarihini söyledik, doğru. O zaman dikkate almamışlardı ve MHP ile anlaşmışlardı. O zaman Büyükşehir Yasası yoktu. Bugün şartlar değişti. Görüşmede yerel yönetim yasasının geri çekilmesi gibi bir öneri ve pazarlık olmadı. Bu kanun bir başka konuyla ilgili değil ki, seçimle ilgili. Bu şartları değiştirdi."


GÖ(SS)