Çalık, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Çalık, ziyaret sırasında sosyal medyanın düzgün kullanıldığında bir ilaç, yanlış kullanıldığında ise zehire dönüştüğünü söyledi. Çalık, tepkilere neden olan twit ile ilgili şöyle dedi:

"Arkadaşımızın kullandığı cümleyi kabul etmemiz asla mümkün değil. İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve Gençlik Kolları Başkanımız Miraç Göçmez hemen süreci başlattı ve adı geçen üyenin istifasını aldı. Parti adına Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Çelik özür diledi. Ben de yine aynı sosyal sitede engelli bir milletvekili arkadaşımıza bu cümlelerin sarf edilmesinin asla kabul edemeyeceğimizi belirtip özür diledim."

Parti üyeliğinden ihraç edilen Melik Birgin’in kullandığı cümleden dolayı çok üzgün olduğunu ve pişmalık duyduğunu belirten Çalık, en kısa zamanda yazılı olarak Şafak Pavey’den özür dileyeceğini söylediğini aktardı. Öznur Çalık, partide sadece üyeliği bulunan bir kişinin yaptığı yanlışlık için hep beraber özür dilediklerini ancak aynı hassasiyeti CHP’nin gösteremediğini söyledi.

Tekirdağ CHP Gençlik Kolları Başkanı Önay Taşdelen’in sosyal paylaşım sitesinde, Memur-Sen’in Başörtüsü eylemiyle ilgili mesajını hatırlatan Çalık, şöyle dedi:

"Yazılanları ağzıma bile almak istemiyorum. Ancak, CHP’nin de gereken hassasiyeti göstermesini ve yöneticiyi görevden almasını ve mutlaka özür dilenmesinin gerektiğini düşünüyorum."

CHP'li Taşdelen'in yaptığı hakaretin sadece 1 kişiye değil camiaya yapıldığını ifade eden Çalık, en kısa zamanda yetkilileri özür dilemeye çağırdıklarını söyledi.