AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Milli Savunma eski Bakanı Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun ve AK Parti Kurucu üyesi 22'nci dönem Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Yüksek Hızlı Tren ile Ankara'dan Konya'ya geldi.

Gar'da Konya Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından karşılanan AK Parti heyeti, ilk olarak Vali Doğan'ı makamında ziyaret etti. Burada Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan heyet, yaklaşık 45 dakika Vali Doğan ile görüştü. Daha sonra Şerafettin Camisi'nde Cuma Namazı kılan Aksu ve beraberindeki heyet, avukatlık bürosu açan 22'nci dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Işık'ı ziyaret etti. AK Parti heyeti Işık'ın avukatlık bürosunun açılışına katılamadıkları için ziyarette bulunduklarını hatırlattı.

HUKUK KURALLARI İÇİNDE TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, basın mensuplarının sorusu üzerine Türkiye'deki terör olaylarını değerlendirdi. Terörle hukuk kuralları içinde mücadelelerinin devam ettiğini belirten Aksu, "Terör, yıllardır devam eden ve bizim içinde önemli bir sorun. Ama hükümetimiz terörle çok ciddi bir şekilde mücadele etmekte. Hukuk kuralları içinde demokrasiden taviz vermeden bu mücadelemizi devam ettiriyoruz. İnşallah en kısa sürede de bu konudaki başarımızı göreceksiniz" dedi.

TERÖR VE KÜRT SORUNU

Terörle, Kürt sorununu birbirinden ayrı tuttuklarını kaydeden Aksu şunları söyledi:

"Kürt sorununun çözümü için demokratikleşme bakımından önemli adımlar atıyoruz. Öbür taraftan terörle mücadelede de hukuk kuralları içerisinde güvenlik kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle mücadele ediyoruz."

DEMOKRATİKLEŞME YOLUNDA ADIMLAR ATIYORUZ

Bazı şeylerin çabuk unutulduğunu vurgulayan Aksu, partilerinin ilk kuruluş döneminde Hakkari, Şırnak ve Mardin'i ziyaret edip, halkla sohbet ettiklerini ve o dönem halkın tek isteğinin olağanüstü halin kaldırılması olduğunu söyledi. Olağanüstü hali kaldırdıklarını ifade eden Aksu, ''Şimdi bunlar unutuldu. Yalnız onu istiyoruz dediler. Bir müddet sonra Devlet Güvenlik Mahkemelerini kaldırın dediler. Devlet Güvenlik Mahkemeleri'ni de kaldırdık. Bunları ileri demokrasi yolunda önemli adımlar attığımız belirtmek için söylüyorum. Sonra da devlet televizyonunda Kürtçe yayınlar başladı. Üniversitelerde bölümler açıldı. Bunlar sorunun çözümü için demokratikleşme bakımından atılan adımlar. Terörle mücadelemize de devam ediyoruz" diye konuştu.



MKY(İA/SS)