AK Parti genel kurulunu değerlendirmek üzere basın toplantısında toplantısında konuşan İl başkanı Ömer Dengiz, "Cumhurbaşkanımız da, başbakanımız da devletin tepesindeki en yetkili kişilerdir. Herkes düşüncesini ortaya koymuştur. Farklı düşünce içinde olmaları onların çeliştiği anlamına gelmez. Sayın Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanı olarak TBMM’de düşüncelerini ortaya olmuştur. Başbakanımızda farklı söylemde bulunmuştur. Türkiye bunlara alışmalıdır. Herhangi bir zıtlık görmüyorum. Genel Başkanımızın, Başbakanımızın söylediklerine katılıyoruz. Zira, bu kişiler cezaevinde iken milletvekili seçilmişlerdir. Bilinerek, istenerek, durumları böyle iken milletvekili yapılmışlardır" diye konuştu. Ömer Dengiz, Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin AK Parti kongresine katılmasına ilişkin eleştirilere değinirken, şöyle dedi:

"Barzani, hem ülkemizin hem de partimizin misafiriydi. Yaptığı konuşmada olumlu mesajlar verdi. Bizim iktidar olarak, parti olarak amacımız terörün bitirilmesidir. Barzani başta olmak üzere komşu ülkelerle terörün bitirilmesi konusunda ikili görüşmelerde bulunup, terörün zayıflatılması ve ortadan kaldırılması çabaları önemlidir. Terörün kaldırılması için Barzani’nin buraya gelmesi ve genel kurula katılması faydalı olacaktır. Herkesle diyalog denenmelidir."

MKYK’de Kayserili isimlerin yer almadığı yolundaki gazetecilerin sorularına yanıt veren Ak Parti il Başkanı Ömer Dengiz, "Başbakanımızın bu tarihi konuşmasında Büyükşehir Belediye başkanımız Mehmet Özhaseki’ye bir kez daha sahip çıkması, altı kalın harflerle çizilecek hadisedir. CHP Genel başkanının çıkıp, başkanımıza asılsız, mesnetsiz iddialarla çok ağır biçimde iftira atması yargı nezdinde hem de kamu vicdanında mahkum olmuştur" dedi.

Dengiz, "Kayseri’nin bir Cumhurbaşkanı, bir bakanı, bir TBMM Başkan vekili ve bir grup başkan vekili olduğu unutulmasın" diyerek sözlerini tamamladı.



OE,DÖ(OE/İD)