Porsuk Bulvarı Sağlık İl müdürlüğü önünde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 100 kadar Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi memur 4+4+4 eğitim sistemine tepki göstermek almacıyla yürüyüş yaptı. Sloganlar atarak yaklaşık 2 kilometre yürüyen KESK üyeleri, Yunus Emre Caddesi'ndeki Ak Parti il binası önüne geldi. Çevik kuvvet polisleri, barikat kurup KESK üyelerini Ak Parti il teşkilatının olduğu binaya yaklaştırmadı. Yanlarında getirdikleri ve üzerinde '4+4+4 ve 4688 sayılı sahte sendika yasa tasarısı geri çekilsin' yazısının bulunduğu siyah çelengi Ak Parti il binasının önüne bırakmak isteyen sendikacılara polis izin vermedi. KESK üyesi memurlar ile polisler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Halkevleri üyesi 50 kadar kişi de KESK üyelerine destek vermek için geldi.

Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı "4+4+4 diye sunulan yasa önerisini ve toplu sözleşmesiz ve grevsiz 4688 sayılı sahte sendika yasasını kabul etmiyoruz" dedi.

Zaman zaman oturma eylemi memurlara daha sonra polis Ak Parti il binası önüne çelenk bırakmalarına izin verdi. Ali Paşa Şanlı ve beraberindeki bir kişi çelengi bina önündeki yaya kaldırımına bıraktı. Grup çelengi bıraktıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.



EK (EK/RT)