Olay, 24 Haziran 2011'de meydana geldi. Adana Devlet Hastanesi'ne hizmet veren taşeron firmada bulaşıkçı olarak çalışan Cemal Bülüm, AK Parti İl Başkanlığı binasının önünde Mustafa Kebude'ye kendisine sahip çıkmadığı iddiasıyla saldırdı. Olayın ardından yakalanıp, tutuklandı. Hakkında 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yargılandığı 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tahliye edilen Bülüm, olaydan dolayı çok pişman olduğunu söyledi.

Kendisinin AK Parti'de mahalle temsilcisi olarak görev aldığını belirten Bülüm, "Hastane yemekhanesinde işçi olarak çalışıyorum. Mustafa Kebude'den daha yüksek maaşlı ve uygun bir yerde çalışmak istediğimi söyledim. Beni bilgi işleme aldırmasını istedim. Bana 'olabilir' demişti. Onu sormak için gittim. Bana 'İşin olmadı mı?' dedi. Ben de olmadığını söyledim. Ardından parti binasından aşağıya indim. Gece çalışmıştım. Bir sigara içtim. O esnada Mustafa Kebude aşağıya inerek yanımdan geçiyordu. Yanında 10 kişi vardı. Bir anda ne olduğunu anlamadım. Oturduğum tabureyi bir defa vurdum. Kendisine değdiğini dahi bilmiyorum. Hakaret etmedim" dedi.

Sanıktan şikayetçi olduğunu belirten Mustafa Kebude ise, "Partiden çıkınca sanığı gördüm. Oturuyordu. Yanına yaklaşınca ayağa kalktı. Saygıdan zannettim. Beklemediğim bir anda oturduğu tabure ile başıma vurdu. Sonra bir kez daha vurmak istedi. Yanımdakiler araya girdi" diye konuştu.

Mahkeme hakimi, Cemal Bülüm'ü 'kasten yaralama' suçundan, önce 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Olayda silahtan sayılabilecek tabure kullandığı için artırım yaparak hapis cezasını 7,5 aya çıkardı. Sonra da bu cezayı 4 bin 500 lira para cezasına çevirip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanık, 5 yıl içerisinde yeni bir suç işlemezse bu ceza ortadan kalkacak.


MKA(OA/AAA)(FOTOĞRAF)