Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP'li meclis üyeleriyle birlikte ziyaret ettiği AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar'a, kentin sorunlarını içeren dosyayı vererek, çözümü konusunda destek istedi. Kentin sorunlarını iktidar partisiyle birlikte çözmek istediklerini belirten Başkan Akdemir, "Bu sorunları birlikte çözmeliyiz. Ha sizin zamanınızda yapılmış, ha bizim zamanımızda, hiç önemli değil. O yüzden bu konudaki desteğinizi bekliyorum" dedi. Çöp döküm alanının gaz ölçümünü yaptırmak istediklerini belirten Başkan Akdemir, "Bakanlıkta bir miktar paramız var. Onu almak için bir takım girişimlerimiz var ama geciktiriyorlar ne hikmetse. Bu gecikmeler bizi üzüyor" diye konuştu.

Başkan Akdemir'in teslim ettiği dosyayı milletvekilleri ve bakanlara ileteceğini ve sorunların çözümünde üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Hamdi Uçar da, bürokrasiden şikayet etti. Bürokraside evrakların sümen altı yapıldığını vurgulayan Uçar, şöyle dedi:

"Evrak orada bekliyor. İmzayı atacaklar gönderecekler, olumlu ya da olumsuz. Bir bürokratın masasının altında 2 ay evrak bekliyor. Ardından bir başka şubeye gidiyor, ya da bir başka müdüre gidiyor, orada da 2 ay bekliyor. Çok basit 2 saatlik iş tam 4 ayda bitiyor. O yüzden bürokraside işler yavaş gidiyor. Bu iktidarın, belediye başkanının elinde de değil. O bürokratın kendi inisiyatifinde, kendi yapısında. İş üreten, üretken bürokratlar varsa işi çabuk çözüyor, gönderiyor. O yüzden işi takip edeceksiniz, sıkıştıracaksınız."



DS(EE/AAA)