İsmet Paşa Mahallesi'ndeki evinin önünde 16 Mayıs akşamı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren AK Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç'ın öldürülmesi olayı ile ilgili çok yönlü olarak sürdürülürken, polisin saldırıyı gerçekleştiren tetikçinin kimliğini tespit ettiği öğrenildi. Kılınç'ı, bir yıl önce PKK'ya yardım, yataklık ve propaganda suçundan yargılanan ve ceza aldığı için Kuzey Irak'a kaçan Şırnak nüfusuna kayıtlı R.K'nın vurduğu tespit edildi. R.K'nın saldırıdan sonra yine yasadışı yollardan Irak'a kaçtığı belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığın, saldırgana Şırnak'a gelirken ve cinayeti planlayıp gerçekleştirirken yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen kişilerle ilgili soruşturmayı derinleştirdi. Şimdiye kadar AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kılınç'ın öldürülmesinde tetikçiye yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan BDP'li R.E ve A.A çıkarıldıkları mahkemede tutuklanırken, bugün de aynı olay ile ilgili BDP İl Başkan Yardımcısı Y.U ve 1 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Şırnak'ta şok etkisi yaratan ve bütün esnafın kepenk kapatarak, siyasi parti temsilcilerinin ortak açıklama ile kınadığı saldırı ile ilgili başlatılan soruşturma ile ilgili yetkililerin açıklama yapacağı belirtildi.


FA(GG/AAA)