Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi açılışına Dernek Genel Başkanı ve Ak Parti Teşkilatlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Ak Parti Kocaeli İl yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

KENDİNİ İFADE EDEMEYEN İNSANLAR ŞİDDETE BAŞVURUR 

Türkiye'de Türk milleti tarafından Türkçe'nin yeteri kadar tanınmadığını söyleyen Erdem, "Türkçe'nin, Türkiye'de, Türk milleti tarafından yeterince tanınmadığı kanaatindeyim. Tanınmış olsa Türkçe'yi bugün çok farklı bir şekilde kullanır, cadde ve sokaklarımızda hepimizi rahatsız eden yabancı tabelalarla karşılaşmayız. Kendisini ifade edemeyen insanlar şiddete başvurur. Şiddetin sebebi, ailede, sokakta ve siyasette insanların kendisini ifadede acze düşmesidir. Dil kimlik, kişiliktir, dil yoksa insan bir şey ifade etmez, insan dille, edebiyatla anlam kazanır" diye konuştu. 

F KLAVYE KULLANMA MECBURİYETİ GETİRECEĞİZ

Bilgisayarlarda kamu kurum ve kuruluşlarında F klavye getirme mecburiyeti getireceklerini söyleyen Erdem, "Klavyede de bir takım kelimeler Türkçe olmalı. 'Türkçeyi terk et, İngilizce öğren' mecburiyetinde bırakılıyoruz. F klavye, dünyanın ilmi klavyelerinden birisidir. Hızlı yazmak istiyorsan F klavye kullanacaksınız. F klavye göz ve vücut sağlığı açısından da önemlidir. F klavyeyi niye dışlıyoruz? Çünkü bize dayatıldı. Çalışmalar yapılıyor. İnşallah mutabakat sağlanırsa Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında F klavye kullanma mecburiyetini getireceğiz" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından kurdele kesilerek dernek binasının açılışı yapıldı.



EA (MB/RT)