Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen Siyaset Okulu’nun kapanışına katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörün Türkiye’nin 1984’ten beri ana problemlerinden biri olduğunu söyleyen Çelik, hükümetin terörle mücadeleyi kararlıkla sürdürdüğünü kaydetti. Dağlarda terörist, eline silah alıp şiddeti, terörü bir ifade arıcı olarak sunan ve dayatanlar olduğu sürece terörle ve teröristle mücadelenin devam edeceğini belirten Çelik, "Hükümetimiz hem terörle hem de teröristle mücadele ediyor. İki şeyi birbirine karıştırmamak lazım. Bizim Kürt vatandaşlarımızın makul, mantıklı taleplerine hükümetimiz hep olumlu cevap verdi. Birçok şey yapıldı ve yapılıyor. Birçok şey yapılacak. Kürt vatandaşlarımızın haklı, makul talepleriyle terör örgütünün taleplerini birbirine karıştırmamak lazım. Kürt vatandaşlarımızın gündemi ile terör örgütünün gündemi kesinlikle aynı şey değil. Dolayısıyla demokratikleşme devam edecektir. 75 milyon ferdin aidiyet duygusu ile bu cumhuriyet, bu devlet, bu toplum, bu millete ait olması bu bağla bağlanması hedefimiz. Bunun için gayret gösteriyoruz. Herkes kendi etnik farklılığını koruyacak. Ama bu gökkuşağı içinde farklı renk olarak harmonik halde bulunacak. Milletimizin, devletimizin ortak paydaları biliniyor. Bu ortak paydalar muhafaza edilecek" diye konuştu.

'TUZAKLAMA YÖNTEMİNİ KULLANIYORLAR'

Hakkari’de Özel Harekat polislerine yönelik saldırıyı ve okullardan öğretmen kaçırılmasını da kınayan Çelik, "Terör sonbahar mevsiminde özellikle kalacakları yerlere çekilirken maalesef verebilecekleri en büyük zayiatı veriyor. Terörün çok namert ve kalleşçe bir tarafı var. Maalesef nereden çıkacağını kesinleştiremiyoruz. Nizami bir ordu, nizami bir hukuk içersinde kalan bir güvenlik gücü teröristle mücadele ediyor. Bunun çok kolay olmadığını hepiniz biliyorsunuz. Daha önce terör farklı yöntemler uyguluyordu. Şimdilerde daha çok tuzaklama yöntemi kullanıyor" dedi.

'PKK, KÜRT'ÜN CAHİL OLANINI SEVER'

Terör örgütünün son günlerde okullara saldırdığını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Ben daha önce bir vesile ile söylemiştim: PKK, Kürt'ün Kürtçü olanını, ırkçı olanını, maraza çıkaranını sever. Şimdi buna şunu ilave ediyorum: PKK, Kürt'ün cahil olanını sever. Çünkü okulları kundaklıyorlar okullara saldırıyorlar. İşsiz, tahsilsiz, çaresiz kalmış bir Kürt delikanlının kendilerine daha kolaylıkla ram olacağını düşünüyorlar. Bütün bunlara karşı topyekûn, milletçe, gönül birliği içinde olmak zorundayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Eninde sonunda haklı olan bu millet kazanacaktır. Ben buna inanıyorum. Onlar kaybedecektir."

Çelik, Siyaset Okulu’na sabah katılan CHP Eskişehir Milletvekili Porf. Dr. Süheyl Batum’un yerel yönetimlerle ilgili "Yerel yönetimler yasanındaki değişikliğin demokrasi getireceğini söylersek pinokyo gibi burnumuz uzar" açıklamasını da "Bu sözü ciddiye alıp yanıt vermiyorum" sözleriyle eleştirdi.

'PKK'NIN UZANTISI OLDUKLARINI GİZLEMİYORLAR'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, "Terörü devlet durduramaz. Onu bitirecek Abdullah Öcalan"dır sözünü de değerlendiren Çelik, "Herkes kendi bakış açısıyla olaya bakıyor. Bu onların fikri. Biz bildiğimiz doğruları millet adına, hukuku adına, halkımız adına ve milletimizin iradesiyle birlikte uygulamaya devam edeceğiz. Yolumuza devam ediyoruz. Onlar PKK’nın siyasi uzantısı olduklarını zaten gizlemiyorlar. Dolayısıyla başka bir şey söylemesini beklemeyin ve beklememeliyiz" diye konuştu.



SÇ,FK(FK/CK)