Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Politika Tasarım Kulübü tarafından 'Siyaset ve Gençlik Buluşmaları' dizisi kapsamında düzenlenen 'Küreselleşme Sürecinde Türkiye' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Çelik'in konferans vereceği SDÜ Kültür Merkezi'ne girişi sırada 15 kişilik öğrenci grubu, 'Faşizme, şeriata geçit yok', 'Üniversiteler bizimdir' diye slogan atarak protesto etti.

Daha sonra Kültür Merkezi'ne girmek isteyen öğrencilere, özel güvenlik görevlileri izin vermedi. Öğrenciler ve güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Salonda yer kalmadığını belirten görevliler, öğrencileri içeri almadı. Bu sırada giriş kapısı çevresinde sıkı güvenlik önlemi alındı.

Çelik daha sonra Vali Memduh Oğuz, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve diğer protokol üyeleriyle birlikte salona girdi. Diğer yandan öğrenciler SDÜ Kültür Merkezi'nin çevresinden uzaklaştırıldı.