AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Süleyman Demirel Üniversitesi Politika Tasarım Kulübü tarafından düzenlenen, 'Küreselleşme Sürecinde Türkiye' konulu konferansa katılmak için Isparta'ya geldi. Çelik, ilk olarak Isparta Valisi Memduh Oğuz'u ziyaret etti. Çelik ziyaret öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uludere'de 34 kişinin ölümüyle ilgili soruları yanıtsız bırakan Çelik, "Zaten gündemde yeteri kadar konu var, konu sıkıntısı çekmezsiniz” dedi.

"TERÖR ÇİRKİN YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU"

Çelik daha sonra Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü binasına yapılan terör saldırısını değerlendirdi. Terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirten Çelik, "Önce şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Sevenlerinin, yakınlarının, Türk Milletinin başı sağolsun. Terörün böyle kalleş tarafı var. Ne zaman, nerede, nasıl çıkacağını bilemiyorsunuz, kestiremiyorsunuz. Türkiye yıllardan beri böyle bir meseleyle mücadele ediyor. Mühim olan halkımızın moralini yüksek tutmasıdır. Terörün en büyük amacı moral ve hayal kırıklığı oluşturmak, insanların sinmesini, pusmasını sağlamaktır. Ama bu ülke halkıyla birlikte bu mesele karşısında hep dik durdu ve dik duracaktır. Bu acılar son acılarımız olsa keşke. Ne yazık ki terör çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu” diye konuştu.

Hüseyin Çelik, daha sonra valilik makamına geçerek Vali Memduh Oğuz ile bir süre görüştü. Çelik, saat 14.00'de SDÜ'de 'Küreselleşme Sürecinde Türkiye' konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.