AK Parti Turgutreis Belde Başkanı ve üyeleri dün akşam saatlerinde istifa ettiklerini açıkladı ve sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan da bu kararı duyurdu. Açıklamanın altında Başkan Bilal Adıgüzel'in yanısıra yönetim kurulu üyeleri Osman Aktaş, Erhan Birol, Mustafa Dinçberk, Vedat Bora ve Çelebi İz'in adı yeraldı.

Başkan Adıgüzel, "İlçe başkanı ve yönetimin tutarsız davranışları ve başarısız çalışmalarına daha fazla ortak olmak istemedik. Biz daha önce de otuz üyemiz ile istifa etmiştik ancak il başkanlığımız devreye girerek istifaları durdurmuştu. Ancak yaptığımız tüm uyarıların ve bize verilen sözlerin yerine getirilmediğini görünce kesin olarak istifa kararı aldık ve uyguladık. Bu istifaların devamı gelecek. Çünkü AK Parti'nin bu ilçe yönetimi ile Bodrum'da başarılı olması mümkün değil. İstifaların detaylı gerekçelerini birkaç gün içinde yapacağımız basın açıklaması ile kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Haberin yerel ve ulusal basında yer alması Bodrum'da gündeme oturdu. AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, bugün bir açıklama yaparak, "Belde başkanımız ile yönetim kurulu üyelerinden 5 kişi görevlerinden istifa ettiklerine dair dilekçeyi bana verdiler. Ancak partiden istifaları ile ilgili bana bir duyum gelmedi" dedi. İstifa dilekçelerinin kendilerine ulaştığını ve işleme koyduklarını kaydeden Algül, istifa dilekçelerini basın mensuplarına göstermek istemedi. Bunun etik ve doğru olmayacağını ifade eden Algül, "Başkan Adıgüzel ve üyelerin istifa dilekçeleri bende, ancak dilekçeyi göstermem doğru olmaz. Başkan ve üyeler Turgutreis'i ilçe yapmak için uğraştılar, ancak kanunlar el vermediği için olmayınca bu yolu seçmiş olabilirler. Partiden istifa ile ilgili açıklamalarda bir yanlışlık veya yanlış anlatım olabilir. İstifa dilekçelerinde gerekçe olarak işlerinin yoğunluğu ve görülen lüzum üzerine istifa ediyoruz yazılıdır" dedi.

Bodrum'daki yerel medya ve gazetecilere dün akşam yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifa ettiğini açıklayan AK Parti eski Belde Başkanı Bilal Adıgüzel ise "Dün Facebook'tan yapılan ve benim yaptığım açıklamalar yanlış anlamalara neden olmuş. Düzeltmek gerekirse partiden değil, görevimizden istifa ettik" dedi.

Bu arada AK Parti Turgutreis belde teşkilatının facebook sayfasından ise açıklama bölümünün kaldırıldığı görüldü.



YA(AÖ/SS)