Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da izleyeceği 13 Mayıs günü yapılacak AK Parti Erzurum il kongresinin hazırlıkları sürerken, önce genel merkez tarafından şimdiki Başkan Murat Kılıç aday gösterildi. Ardından son kongrede 29 oyla seçimi kaybeden Recep Küçükoğlu yeniden adaylığını açıkladı. Üç dönem merkez ilçe başkanlığı yapan Küçükoğlu'nun adaylığını açıklamasından üç gün sonra AK Parti ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanları ile delegelerden oluşan 100'ü aşkın partilinin tatile götürülmesi eleştirilere yol açtı. 

'İL BAŞKANININ KATKILARIYLA'

Üç otobüsle Erzurum'dan hareket eden partililer, Afyonkarahisar'daki Sefa Termal Tatil Köyünde eşleri ile birlikte üç gün konaklayacak. Önümüzdeki Çarşamba günü Erzurum'a döneceklerini belirten AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ebubekir Akdemir şunları söyledi:

"Afyon'a tatil yapmaya gidiyoruz. Kendi aramızda bir etkinlik düzenledik. Arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız, kadın kolları, gençlik kolları ile birlikte üç günlük Sefa Termal Tatil köyünde konaklayacağız. Allah'ın izniyle Çarşamba günü döneceğiz. 100 kişiyiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu organizasyonları devam ettiririz. Teşkilatlarımızla birlikte kaynaşmak amacıyla iyi olacak diye düşünüyoruz. Tamamen il başkanımızın katkılarıyla gidiyoruz."

Gençlik kolları üyesi ve Atatürk Üniversitesi öğrencisi olduklarını belirten Fatma Şeyranlı ile Jale Aydın da termal gezisiyle ilgili olarak, "Bizim için bir kaç gün farklılık olacak. İl teşkilatı böyle bir organizasyon düzenlemiş. Bizler de katıldık" dedi.

Köprüköy ilçe Başkanı Rıdvan Karasu, "İl teşkilatının hazırladığı geziye gidiyoruz. Bu geziyle birlikte parti içinde bir kaynaşma olacak. Ayrıca orada devre mülkleri gezeceğiz" diye konuştu.

11 Temmuz 2009'daki il başkanlığı seçiminde genel merkezin adayı şimdiki Başkan Murat Kılıç 257, Recep Küçükoğlu ise 228 oy almıştı.



KB(KS/COŞ)