AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Şahin, Ankara Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Kadın Kolları Genel Sekreteri Mürşide Balaban ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Alaaddin Ünüvar bayramlaşmaya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Parti Meclisi üyeleri Umut Akdoğan ile Gül Çiftçi'yi karşıladı.

Şahin, terörün sona erdirilmesi için silahlı mücadele dışındaki girişimlerin de ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Türkiye'deki uzun tutukluluk sürelerinden rahatsızlık duyduklarını, yargı sürecini kısaltmak için Adalet Bakanlığı'nın çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken, "İki milletvekilinizin tutuklu olması sizi rahatsız edebilir ama bu konunun yargısal bir konu olduğu kanaatindeyim. Konunun parlamentoda ele alınabilmesi için tasarı ya da teklifin parlamentoya gelmesi gerekir. Arzu ederiz ki cezaevlerinde kimse kalmasın" dedi.

"SEMBOLİK DE OLSA KANDİL'E TÜRK BAYRAĞI DİKİLMELİ"

CHP'den sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MHP MKYK Üyesi Sami Uzun başkanlığındaki heyet AK Parti'ye gelerek bayramlaştı. Karakaya, bayramların birlik ve beraberliğin sağlanması, 1000 yıllık kardeşlik hukukunun devamının sağlanmasında önemli bir yer tuttuğunu, terör kazınmadan bayramların buruk geçeceğini söyledi.

MHP heyeti ile görüşen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ailelerin de çocuklarının dağa çıkmasını istemediklerini, dış bağlantıları bulunan terörün devlet sorunu olduğunu anlattı. MHP'li Karakaya, terörle mücadele edilirken, terör örgütü ile görüşme yapılmasının bölge halkının duruşunda zaafiyete neden olduğunu kaydederek, "Sembolik de olsa, Kandil'e Türk bayrağını dikmek gerekiyor" dedi.



DHA(BY)