21 Mart 2012 tarihinde Diyarbakır'da BDP'nin düzenlemek istediği izinsiz Nevruz gösterileri sırasında olaylar çıkmış, olaylardan sonra AK Parti İl Başkanlığı binasına el bombalı saldırı düzenlenmişti. Daha sonra yapılan operasyonlarda, binaya savunma tipi el bombası atarak bir polis memurunun yaralanmasına neden olduğu saptanan İlyas Yıldız yakalanarak tutuklandı.

İlyas Yıldız'ın 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasına devam edildi. Duruşmada tutuklu sanık Yıldız ve avukatı hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, önceki duruşmada sunduğu mütalaayı tekrarlayarak, sanığın cezalandırılması yönünde görüş bildirdi. Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Yıldız, atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Verilecek cezayı da kabul etmiyorum" dedi. Karar öncesi son sözü sorulan sanık Yıldız, "Ben mahkemeyi boykot ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından kararını açıkladı.

Mahkeme sanık Yıldız'ı, TCK'nın 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'Kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs', 'İzinsiz tehlikeli madde bulundurmak', 'Kamu malına zarar vermek', 6136 Sayılı Yasa kapsamında 'bıçak taşımak' suçlarından toplam 1 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ile 40 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.



FB(GG/COŞ)