Partisinin dün yapılan Kaş İlçe Başkanlığı Kongresi'ne katılan AK Parti Ova Belde Başkanı Osman Deniz Karataç, 07 Y 7979 plakalı otomobiliyle beldeye geldi. Sebze- meyve komisyonculuğu işi yaptığı belirtilen Karataç'ın kullandığı otomobilin önü belde girişinde saat 18.30 sıralarında plakası alınamayan başka bir otomobil tarafından kesildi. Araçtan inen kar maskeli kişi pompalı tüfekle önce Karataç'ın otomobilinin lastiklerine ateş etti. Ardından aracın sürücü kapısındaki camı kıran saldırgan, Karataç'a ateş etti. Karataç, saldırıdan kurtulmak diğer kapıdan inerek otomobilin altına girdi. Ancak saldırganın burada da ateş etmeye devam ettiği Karataç, her iki bacağı ve vücuduna isabet eden saçmalarla yaralandı.

HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR

Şüpheli otomobiliyle hızla olay yerinden kaçarken, çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri Karataç'a müdahale etti. Ambulansla Muğla'nın Fethiye İlçesi’ndeki Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne götürülen Karataç, tedaviye alındı. Olaydan sonra Karataç’ın yakınları ve çok sayıda partili hastaneye geldi. Polis, hastane çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Acil serviste yapılan müdahalenin ardından servise alınan Karataç'ın odasının bulunduğu kata güvenlik nedeniyle kimse alınmadı.

Hayati tehlikesi bulunmayan Karataç’ın saldırı sonrası ayaklarında kırıklar oluştuğu belirtildi.

Jandarma, kar maskeli şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Ekipler bölgede bulunan güvenlik kamerası görüntülerine el koydu. Osman Deniz Karataç’ı hastanede ziyaret eden AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.



ET(HA/COŞ)