Ardahan'dan Bursa'ya gitmek için 10 Temmuz günü yola çıkan Bülent Koçak yönetimindeki 75 AT 961 plakalı otobüs, Erzurum'un Tortum ile Uzundere ilçeleri arasındaki Aksukapı kavşağında köprüden dereye uçtu. Otobüs yolcularından Ramazan ile eşi Fatma Top, Mehmet Karatepe, Murat Tuğcu, Kırgız uyruklu Ahmedi Veliyev öldü, 43 kişi de yaralandı.
Ardahan'da kazayı öğrendiğini ve hemen Erzurum'a giderek hastanelerde yatan yaralılarla ilgilendiğini anımsatan Milletvekili Orhan Atalay, "Kazadan sonra can derdine düşen yolcuların değerli ve özel eşyaları neredeyse talan edilmiş. Bazı eşyalarının da kazanın üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen hala olay yerinde olduğunu tespit ettik. Gerekli güvenlik önlemi alınmamış. Bunlar oldukça üzücü ihmallerdir" diye konuştu.
Aksukapı kavşağında daha önceleri de birkaç kaza meydana geldiğini hatırlatan Atalay, kaza yerinde de incelemelerde bulunduğunu bildirdi. Orhan Atalay, "Aynı yerde bir yıl içerisinde birkaç kaza yaşanmışsa Karayollarının ihmali söz konusudur. Yolun eğimi ve mevcut durumunun iyi bir etütten geçirilmesi gerekir. Sürücü hatalarının yanı sıra karayollarındaki eksikliklerin de bu tip kazaların yaşanmasına adeta davetiye çıkarır. Karayolları yetkilileri, geniş çaplı bir inceleme ve rapor hazırlamalı. Yolun eksik ve aksaklıklarının giderilmesini sağlamaları yönünde ciddi çaba sarfetmeleri gerekli" dedi.
Öte yandan kaza geçiren otobüsü kaldırmaya giden kurtarıcı vinç de devrildi. Kaza yerinde bugün çalışma yaparken vincin devrilmesi can kaybına yol açmadı.
 
MA(KS/AAA)