Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında gündemle ilgili konuları değerlendiren AK Parti İl Başkanı Ziyaaddin Yağcı, 4+4+4 eğitim sisteminin sorunsuz başladığını savunup, okullardaki sınıfların da ortalama 30 kişi olduğunu söyledi. Yeni eğitim sistemi ile meslek liselerine kayıt oranının artış gösterdiğini vurgulayan Yağcı, "Gelişmiş ülkelerde meslek liselerine kayıt oranları yüzde 60-65 oranında, Türkiye'de ise tam tersi. Yeni eğitim sisteminde amacımız meslek liselerine kayıtların artırılmasıydı ve bunu başardığımız görünüyor. Meslek liselerine kayıtlar geçen yıla oranla oldukça yüksek. Bu sistemle üniversitelerde yığılmanın önüne geçeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

"ŞEHİT CENAZESİ KALDIRMAKTAN MİLLET YORULDU"

Terör olaylarını da değerlendiren Ziyaeddin Yağcı, terör konusunda iyi haber verebilecek durumda olunmadığını, terörün silahla sona erecek bir sorun olmadığını belirtti.

Yağcı konuşmasına şöyle devam etti:

"Hepimizin yüreğini dağlayan olaylar yaşanıyor. Bu, bir partinin, bir hükümetin meselesi değil. Çünkü bu hükümetle başlamadı, bu hükümet ile de biteceğe benzemiyor. Sorun, ülkemizin bir sorunu, hepimizin sorunu. Herkes aklındaki, eteğindekini ortaya koymalı. Herkes bildiğini söylemeli. Akıl akıldan üstündür. Şu ana kadar, bu işi bitirecek bir formülü kimse bulamadı. Siz en iyi formülü bulabilirsiniz ama karşınızdakilerin de bunu kabul etmesi lazım. Bu şeyi maalesef şu ana kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatandaşları bulamadı. Elbette ki, emniyet tedbirleri alınacaktır. Bundan hiç kimse şüphe duymasın. Devlet silah bırakacak değil. Eşkiyaya karşı devlet her zaman elinde silah bulunduracaktır. Ama bu işin silahla çözülmeyeceği malum. Sorunun başka yollardan nasıl çözüleceğini hep birlikte bulmak zorundayız. Şu anda, herkesin yüreğini soğutacak bir şey söyleyecek durumda maalesef ki değiliz. Şehit cenazelerini kaldırmaktan millet yoruldu. Bu cenazeler nasıl gelmez olur, onu da ne yazık ki bilmiyoruz."

"GÜNDEMİMİZDE YEREL SEÇİM YOK"

Ziyaeddin Yağcı, CHP'nin belediye başkan adaylarını yıl başında açıklayacağının hatırlatılması üzerine, "Biz MHP ile seçim tarihi ile ilgili mutabakat sağladık. CHP adaylarını açıklayabilir ama bizim gündemimizde yerel seçim yok" dedi.

Hükümetin yaptığı yatırımların Ceyhan'da engellenmek istediğine de dikkat çeken Yağcı, "Ceyhan Belediye Başkanımız, yapımı süren Ceyhan Devlet Hastanesi inşaatını durdurma kararı almış. Sürekli genel idarenin yatırımlarını engellemeye çalışıyor. Yerel idarelerin yatırımları da, genel idareler tarafından engellenebilir. Bu cami duvarı meselesi" diye konuştu.

"İŞSİZLİK RAKAMLARI AŞAĞI ÇEKİLDİ"

Adana'daki işsizlik rakamlarında sevindirici gelişmeler yaşandığını belirten Yağcı, "İşsizlikte Adana önde giden bir şehir. Son aylardaki gelişmelere baktığımızda, işsizlik oranımız yüzde 9,5-10 arasında. Bu rakam daha önce üst seviyelerdeydi. Bu sevindirici bir durum. İşsizlik oranı TÜİK'in verilerine göre, Türkiye genelinde ise yüzde 8 olarak açıklandı" dedi.