''Bu terör saldırısında polis aracı zarar görmezken bir yavrumuz hayatını kaybetti, 18 vatandaşımız ise yaralandı. Bu alçakça saldırı, bir düğün mahallinin hemen yanı başında olduğundan maalesef sivil kayıplar meydana geldi. Bu yavrumuz 11 yaşında hayatını kaybetti. Terör örgütü alçakça yüzünü bir kez daha ortaya bu hain saldırıyla koymuş oluyor, biz de tabii ki bunu şiddetle kınıyor, şiddetle lanetliyoruz. Hayatını kaybeden yavrumuza Allah'tan rahmet ve ailesine sabırlar dilerken yaralı kardeşlerimize de Rabbimden şifalar temenni ediyorum.''

Erdoğan, 19'uncu İstişare toplantısının verimli geçtiğini belirterek, “10 yıllık tecrübemizi de ilave ederek artık daha kapsamlı projeler üretiyoruz” dedi. Konuşmasının büyük bir bölümünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklenen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

PATENTİ SİZE AİT İSE BEDELİNİ NEYSE ÖDERİZ

"MHP Genel Başkanı 2023 vizyonunu kendilerinin kullandığını söylüyor. Bu kadar sığ bir anlayışa yorum yapmak abeste iştigaldir. Bizim yaptıklarımıza başkalarının hayallerin de yer yoktur. 2002'de o bitmiş tükenmiş Türkiye'yi biz bu MHP'den, DSP'den, ANAP'tan devraldık. Şu anda DSP diye bir parti de yok ANAP diye de bir parti yok. MHP şu anda ayakta durmaya devam ediyor. Şimdi diyorlar ki; 'bizden 2023'ü kaptılar'. Bunun patenti size aitse bedeli neyse öderiz. Biz siyaset deyince hizmeti reformu anlıyoruz. Somut faaliyetlerden bahsediyoruz. Onların konuşmalarında sadece laf var.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öğretmen atamalarına değinen Başbakan Erdoğan, "Devletin imkanlarının yeterli olduğu noktada atanamayan öğretmenlerin atanmasına çalışacağımızı ifade ettik. Yaklaşık 120 bin öğretmene ihtiyacımız var. Bu alanda düne göre çok daha iyi noktadayız. Ancak ihtiyacın tamamen karşılanması tamamen başka bir şeydir atama bekleyenlerin tamamen atanması başka bir şeydir. Ne devletin böyle bir yaklaşımı olabilir ne de başka bir şekilde. Bu şekilde propaganda hiç adil değil. Biz en fazla personel atamasını Milli Eğitim'e veriyoruz. Bunu yüzde 100 çözebilmemiz mümkün değil. Bunu sıfırlamayı planlıyoruz" dedi.

FELLİK FELLİK DOLAŞMALIYIZ

Başbakan Erdoğan toplantıda, yerel seçime, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili genel seçimiyle ilgili görüşmeler yapıldığını belirterek, "Asıl istişareyi milletimizle yapacağız. Girmedik mahalle çalınmamış kapı bırakmayacağız. Şu anda en güçlü kadın ve gençlik kollarına AK Parti sahip. Fellik fellik dolaşmalıyız. Bunu başarılı bir şekilde sürdürdüğümüzde AK Parti benim partim diyecek. Biz milletimizden usanmayız milletimiz de bizden usanmaz. Biz bu milletin hizmetkarı olmaktan daima şeref duyduk. Cumhuriyet istismarcısı CHP de bölücü örgüt mensupları ve destekçileri de bizim aramıza giremez. Yaşamak için nasıl beden ve ruhun beraber olması lazımsa biz de milletimizle biriz beraberiz" diye konuştu.

GENSORU ÖNERGELERİ

Başbakan Erdoğan, gensoru önergeleriyle de ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"6 tane gensoru önergesini muhalefet verdi. Erken seçime bile götürecek çok önemli bir mekanizmadır gensoru. Ben milletime sesleniyorum; geçtiğimiz 10 yılda TBMM'de öncekilerle birlikte tam 41 kez soru önergesi verildi. Bunlardan 3'ü geri çekildi. Bir tanesi düştü. 6 tanesi henüz görüşülmedi. Geri kalanlarının hepsi Meclis'te görüşüldü ve düştü. MHP'nin CHP'yle arasındaki farkı kapatmak için atağa geçtiği görülüyor. Zannediyor ki bunu yaparsa oylarında artış yaşanacak. Bizimle oyla yarışamayanlar kendileri arasında gensoru önergesi yarışına girdiler. Bu yol yanlış yol. Gensoru bir denetim unsuru evet.. Ama bu artık sulandırılma noktasını geldiler. Türkiye'de şu anda gerçek bir demokrasi sorunu var. Bunun yanı sıra bizim talihimiz her seçimde yola devam diyoruz. CHP son gensoruda ava giderken avlandı ama buna rağmen pes etmiyor. En ciddi mekanizmalar sulandırılarak milletin gözünde bitiyorlar. Bu durum bizi rahatsız ediyor.

GÜÇLÜ MUHALEFET BİZİ SEVİNDİRİR

Karşımızda güçlü ve çalışkan bir muhalefet olması bizi sevindirir. Biz hizmette rekabetten kaçmayız. Biz işimize bakacağız. Bizim milletimize sözümüz var. Sayın Bahçeli 2023'ü zikrettiysen nerede hangi belgelerle planın projen nedir çık açıkla görelim. Biz bugüne kadar milletimize verdiğimiz hiç bir sözü yere düşürmedik düşürmeyeceğiz.

GENSORUYLA İLGİLİ OLANLAR SEYEHATE ÇIKMASIN

İnşallah Mayıs'ın ilk haftasında yine bu toplantımızı yapacağız. Bu arada özellikle şu anda bu verilen gensorularla ilgili olarak arkadaşlarımızın grupla sürekli temas halinde olması ve bu süreç içerisinde de seyahat noktasında seyahate 2 hafta çıkmamaları gerekiyor.”

Bu arada Başbakan Erdoğan’ın konuşma yapacağı salonda Karşı Atak Timi (CAT) 2 polis balkonda ellerinde otomatik silah M16’larla koruma görevi yaptı.


ÜK(ÜK/SSA) (FOTOĞRAF)