Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun aldığı kararla kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen 3 belediye başkanı arasında bulunan Ergün Koç, haberi Bodrum’daki belediye mevzuatı seminerinde öğrendi. Kendisine resmi olarak ulaşan bir bilgi olmadığını belirten  Ergün Koç, "Hafta sonu Karacabey’e döneceğim. Kesin bir bilgi olmadan değerlendirme yapmak yanlış olur" diye konuştu.

5 YILLIK HAPİS CEZASI TECİL EDİLMİŞTİ 

Karacabey'de, haklarında 'görevi ihmal' suçundan Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Belediye Başkanı Ergun Koç, Belediye Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören, Muhasebe Müdürü Raziye Düzgören ile Mehmet Ali Köfteci, Şaban Önen, Osman Çatak, Sedat Karakaşlar, Dündar Efe, Aydın Toprak, Ali Osman Konuk ve Mehmet Hakan Garip'in yaklaşık 2 yıl süren yargılamaları mart ayında tamamlandı.

'Usulsüz otopark ücreti almak', 'Yeniköy'deki su bakım sayaçlarına bakım yapılmadığı halde bakım yapılmış gibi ücret almak', 'Belediye hal kantarının ihalesiz kiraya verilmesi' ve 'Belediyeye ait akaryakıt istasyonundan belediye ait olmayan araçlara akaryakıt vermek' suçlarından, Belediye Başkanı Ergun Koç, Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören, Muhasebe Müdürü Raziye Düzgören'e 5'er yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıkların 1 yıl 3 ay ile 3 yıl 8 ay hapis cezası aldığı yargılama sonunda mahkeme, verilen cezaları tecil etmişti.

Mahkeme, 'Doğancı Belediye Çiftliğine izinsiz asfalt yaptırıp karşılığında gübre alınması' ve 'Belediyenin çalınan bilgisayarı için suç duyurusunda bulunmamak' suçundan sanıkların beraatine karar vermişti. Dosyanın karar sonrası Yargıtay’da olduğu belirtildi.

DOĞANKENT BELEDİYE BAŞKANI: BASINDAN ÖĞRENDİM

Giresun'un Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı ise suçlamaları bilmediğini, kendisine şu ana kadar da herhangi bir şey intikal etmediğini söyledi. Doğankent'te 2 dönemdir Belediye Başkanlığı'nı sürdüren Kabadayı, "Konuyu ben de basından öğrendim. Birkaç yere sordum soruşturdum; 'Teşkilatla uyumsuz olduğum, içkili ortamda bulunduğum' gibi konulardan bahsettiler. Giresun Ak Parti eski Milletvekili Hacı Hasan Sönmez benim hakkımda 25 maddelik suç duyurusunda bulunmuştu. Bunlardan 19'una soruşturma izni verilmedi. 6 konu ile ilgili mahkeme devam ediyor. Neden bunlar olabilir diye düşünüyorum. Ancak, şu ana kadar bana intikal eden hiçbir şey olmadı. Konu intikal ederse gerekli açıklamaları yaparım" dedi.

SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı'nın 41 PR 813 plakalı makam aracı, 14 Şubat akşamı saat 22.00 sıralarında, Sadaklı Mahallesi'nde Memurlar Lokali önünde park halindeyken kurşunlanmıştı. 5 mermi isabet eden aracın arka camı da kırılmıştı.

DOĞANHİSAR'DA SORUŞTURMA

2009 yılında yapılan Yerel Seçimlerde Ak Parti'den Konya'nın Doğanhisar Belediye Başkanlığına seçilen Salih Öztoklu telefonlarına çıkmazken, belediyenin özel kalem müdürlüğü yetkilileri, ihracı hakkında kendilerine resmi bilgi ulaşmadığını ve belediye başkanının da şu an konu ile ilgili açıklama yapmayacağını söyledi.

Ak Parti Doğanhiser İlçe Başkanı Mustafa Yalımel ise Belediye Başkanı Salih Öztoklu hakkında 'yolsuzluk ve usulsüzlük' iddiasıyla Doğanhisar Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Yalımel, ''Ben yaklaşık 1.5 yıldır partimizin ilçe başkanlığını yapıyorum. Benden önceki dönemde de sayın başkan Öztoklu hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları vardı. Öztoklu hakkında, 5 ya da 6 madde halinde yolsuzluk ve usulsüzlük iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturma yürütülüyor'' dedi.



İA.HK.AF(TM/FK/İA/İD/AAA)