Olay, gece saat 01.30 sıralarında Süleymaniye Mahallesi'nde meydana geldi. Sara hastası olan ve sık sık ailesiyle tartıştığı ileri sürülen Osman K. ile aile fertleri arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. Tartışma sırasında öfkelenen Osman K., evdeki eşyaları ateşe verdi. Yangın ev sakinleri ile komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye erleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangın sırasında vücudunda hafif yanıklar oluşan ve dumandan etkilenen Osman K., sağlık ekipleri tarafından tedavi için Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

ANNE GÖZYAŞI DÖKTÜ, ŞİKAYETÇİ OLDU

Çocukları ile birlikte kendisini dışarı atan sara hastası gencin annesi Lütfiye K., itfaiyenin çalışmasının ardından girdiği evde eşyalarının yandığını görünce gözyaşına boğuldu. Komşularının teselli etmeye çalıştığı Lütfiye K., eşinin ölümü ardından evlere temizliğe giderek yaşamını sürdürmeye çalıştığını belirterek, "Eşyalarım yandı şimdi ben ne yapacağım?" diye ağladı. Oğlunun sık sık kendilerine saldırdığını ve daha önce de bıçaklama girişiminde bulunduğunu iddia eden Lütfiye K., "Tedavi olmuyor ve sürekli bizlere sorun çıkarıyor. Artık dayanamıyorum, oğlumdan şikayetçiyim. Onu yeniden eve göndermesinler" dedi.

Şikayetçi olan anne ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, hastanede tedavisi tamamlanan Osman K. ise taburcu edildi.



DHA(HK/İD)



Lütfiye K.: Kırtimur