Zaman zaman baş ağrısı çeken ve yürürken denge şikayeti bulunan minik B.A., ailesi tarafından Bursa’daki özel bir hastaneye götürüldü. Hastanede yapılan muayene sonucu B.A.’nın beyninde tümör olduğu ortaya çıktı. Ailesinin dikkatli gözlemleri ve baş ağrısını hafife almaması sayesinde rahatsızlığına teşhis konulabilen B.A., cerrahi müdahale ile sağlığına kavuştu.

"BAŞ AĞRISI" DEYİP GEÇMEYİN

Hastanın sağlığının gayet iyi olduğunu ve B.A’nın artık arkadaşlarıyla koşup oynayabildiğini ifade eden Hastanenin Beyin Cerrahisi Bölüm Direktörü Doç. Dr. Kudret Türeyen, "Minik yavrumuzun beynindeki tümör, 2’si beyin cerrahı olmak üzere 7 kişilik ekibin katıldığı yaklaşık 4 saat süren cerrahi müdahale ile alındı. Bu başarı beyin cerrahisi, anestezi, yoğun bakım, onkoloji, çocuk hastalıkları ekiplerinin ve tüm yardımcı sağlık personelimizin ortaklaşa başarısıdır. Çocuklarda beyin tümörlerine Güney Marmara’da çok az sayıda merkezde müdahale edilebilmektedir" dedi.

ANNE VE BABALARA UYARI

Çocuklarda başağrısı ve dönmesi ile dengesizlik şikayetlerinin mutlaka dikkate alınması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Kudret Türeyen, "Elbette ki her baş ağrısı ve baş dönmesiyle denge probleminde 'Beyinde tümör var' diyemeyiz. Ancak ne olursa olsun bu tür şikayetler varsa mutlaka uzman bir hekime başvuru yapılmasında fayda var. Burada B.A.’nın anne ve babasını da ayrıca kutlamamız gerekiyor. Evlatlarının şikayetleri dikkate almışlar ve onu dikkatle takip etmişler" dedi.



NG(FK/SS)