Geçen yıl sahtecilik iddiasıyla tutuklanıp, bir süre sonra cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan 42 yaşındaki Adem Aksoy, 5 Mayıs 2011'de eşi Gül, çocukları Mesila, Melike ve Kader'in boğazlarına sıkılan tek kurşunla öldürülmesiyle derin acı yaşamıştı. Olayın faili olarak yakalanan Cuma Ayhan, 4'lü cinayeti alacak verecek meselesi nedeniyle işlediğini savunmuştu.

Ailesini kaybettikten 11 ay sonra Adem Aksoy, ikinci kez sahtecilik suçlamasıyla yakalandı. Sahte evrak çetesi kurduğu öne sürülen Adem Aksoy'la birlikte Mehmet Çetin, Ali Yüksel ve emekli polis Mehmet Taşdelen de gözaltına alındı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda çete üyelerinin Gaziantep ve Mersin'de resmi belge almaya yeterliliği olmayan kişilere sahte belge hazırladıkları tespit edildi.

Operasyonda 1 sürücü belgesi fotokopisi, 1 lisans diploması fotokopisi, 1 noter onaylı araç devir sözleşmesi ele geçirildi. Ayrıca sahte olduğu tespit edilen 3 sürücü belgesi, 2 noter satış vekaletnamesi ve 2 sahte araç muayene belgesine el konuldu.

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevkedildi.