Meram İlçesi Yenice Mahallesi'nde oturan belediyeden işçi olarak emekli 5 çocuk, 17 torun sahibi Muharrem Gök, geçen cuma günü evde otururken fenalaştı. Yakınları tarafından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Gök'ün, yüksek tansiyon bağlı beyin kanaması geçirdiği ve vücudunun sol bölümüne felç indiği saptandı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Gök'ün dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Gök'ün ailesi de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 19 yaşındaki Uğur Acar'a yapılan yüz naklinden etkilendiklerini belirterek, organlarını bağışlamak istediğini belirtti. Bunun üzerine Gök, ameliyata alındı.

Organ Bağışı Koordinatörü ve Anastezi Uzmanı Fatma Şengül, 3 saatte yapılan operasyonda Gök'ten alınan böbreklerinden birinin İstanbul, diğerinin Antalya'daki Medicana Hastaneleri'ne, karaciğerinin de Ankara Medicana Hastanesi'ndeki hastalara nakledilmek üzere gönderildiğini belirtti. Şengül, ''Hasta yakınlarımız Antalya'da gerçekleştirilen yüz nakillinden etkilenip organlarını bağışlamak istediğini söyledi. Özellikle ilahiyat fakültesi olduğunu belirten oğul Abdülkadir Gök, organlarının bağışlanmasını istedi'' dedi. Muharrem Gök'ün torunu 19 yaşındaki Enis Gök, ise şunları söyledi:

''Dedem hastaneye kaldırıldıktan 1 gün sonra hayatını kaybetti. 'Doktorumuzun, organ bağışı yapmak ister misiniz?' diye sorduğunda bütün aile bir araya gelerek olabileceği yönünde karar verdik. Doktorlarda dedemin organlarını alarak başkalarına hayat verecek. Bu kararı almamızda Antalya'da yapılan yüz naklinin etkisi oldu. Bizde bu kararı alarak başka insanlara yardım ettik. Bu konuda herkes duyarlı olması gerekiyor.''



TY(İA/İD)