İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği izin ile salı günü sabaha karşı, 1'i binbaşı rütbesinde 22 jandarmanın eşlik ettiği ambulansla Zonguldak'a gelen Prof. Dr. Mehmet Haberal, aynı gün öğlen annesi Medine Haberal'ın cenazesini toprağa verdi. Dün öğle ve akşam saatlerinde de Asri Mezarlık'ta yan yana bulunan annesi Medine ve babası Yaşar Ali Haberal'ın mezarlarını ziyaret eden Prof. Dr. Haberal'ın 2 günlük izini bu sabah sona erdi.

Prof. Dr. Haberal'ın yakınları ve sevenleri, saat 04.30'dan itibaren kaldığı Yayla Mahallesi'ndeki evin önünde toplandı. Yapılan hazırlıkların ardından Prof. Dr. Haberal, saat 05.30'da evden çıktı ve kendisini uğurlamaya gelenlerle bahçede kısa süre sohbet etti. Prof.Dr. Haberal'ın, oğlu Erkan Haberal ve kızkardeşi Mahiye Aktaş'a sarılarak vedalaştı. Erkan Haberal ve Mahiye Aktaş ile bazı yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Diğer kardeşleri Başkent Üniversitesi Hastaneleri Genel Koordinatörü Prof.Dr. Ali Haberal ve inşaat mühendisi Osman Haberal'a da sarılıp vedalaşan Prof.Dr. Haberal, basın mensuplarına ve kendisini uğurlamaya gelenlere teşekkür etti. Ambulansa binerken, "Çok çalışmamız lazım" diyen Prof. Dr. Haberal, 22 jandarma eşliğindeki ambulansla Silivri Cezaevi'ne doğru yola çıktı.



EE,GG(EE/İD)