Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 15 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonla Türkiye'nin 4'üncü yüz naklinin gerçekleştirildiği Turan Çolak'ın (35) annesi Necibe Çolak (55) babası Mehmet Çolak (62), kardeşleri Yakup Çolak (30), Erol Çolak (27) yeğenleri Emrah Çolak (13) ve Ahmet Nazilli (15) İzmir'in Kiraz İlçesi'nden ilk kez ailece ziyaretine geldi.

Çolak'ın ailesiyle birlikte arkadaşları Özcan Kaymak, İbrahim Yılmaz, Mehmet Kırbıyık, Hüseyin Bülbül ve Ufuk Ekici de Antalya'ya geldi. "Turan Çolak'ı ziyaret eden arkadaşları, "Kiraz halkının selam, sevgi ve dualarını getirdik" dedi.

KAPIDA UĞUR ACAR KARŞILADI

Turan Çolak'ın ailesi ve arkadaşlarını hastane kapısında, Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası olan ve iyileştikten sonra AÜ Rektörlüğü'nde işe başlayan Uğur Acar (20) karşıladı. Turan Çolak'ın annesi Necibe ve babası Mehmet Çolak'ın ellerini öperek, "Artık sizler de benim ailemsiniz" diyerek karşılayan Uğur Acar, "Ben de sizin evladınızım. Turan ile birlikte tedavi oluyoruz. Onun yaşadığı zor günleri ben de geçirdim. Turan kardeşimin her zaman yanında olacağım" diye konuştu.

YÜZÜNÜ SARGISIZ OLARAK GÖRDÜ

Oğlunu, ilk kez ameliyattan 3 gün sonra ziyaret eden, ancak sargıları nedeniyle yüzünü göremeyen anne Necibe Çolak, yeni yüzünü ilk kez sargısız gördüğü oğlu Turan'ı çok beğendiğini belirterek, "Yavrum, çok güzel olmuş. Ramazan Bayramı'nda Kiraz'a gelebilirse ona kestaneli tavuk pişireceğim. Turan'la bayramda birlikte olmak istiyorum" dedi.

Anne Necibe Çolak, Turan Çolak'ı evlendirmek istediğini belirterek, "Ama gelin adayım yok. Kendi sevsin, kendi alsın" diye konuştu.

Ziyaret öncesinde çok heyecanlı olduğu gözlenen ve oğlunu ilk defa görmenin heyecanıyla duygularını ifade etmekte zorlanan baba Mehmet Çolak, ziyaret sonrası yaşadığı mutluluğu ifade etmekte de zorlandı. Baba Çolak, ameliyatı gerçekleştiren AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan ile operasyonu gerçekleştiren ekibe ve bağış yapan aileye teşekkür etti.

'TURAN BENDEN YAKIŞIKLI OLMUŞ'

Turan Çolak'ın kardeşi Yakup Çolak da, "Turan abim benden yakışıklı olmuş. Arkadaşlarını özlemiş. Herkese selam söyledi. 'Hastaneden çıkınca ilk işim Uşak'a gidip bağışçı aileye teşekkür etmek olacak' dedi" diye konuştu.

"Hastanedeki odasına girince dayımı tanıyamadım. O seslenince dayım olduğunu anladım" diye konuşan Ahmet Nazilli ise "Dayım 15 yaş gençleşmiş. Çok yakışıklı olmuş" dedi.

KİRAZLILAR BAYRAMDA BEKLİYOR

İzmir'in Kiraz İlçesi'nden Çolak'ın ailesiyle birlikte geldiklerini söyleyen Turan Çolak'ın arkadaşlarından Özcan Kaymak, "Turan'a Kiraz halkının selamlarını getirdik. İnşallah en kısa sürede iyi olacak ve ilçemize sağlıklı bir şekilde yeni yüzüyle gelecek. Turan, sağlık durumu müsait olursa Ramazan Bayramı'nda Kiraz'a gelebileceğini söyledi. Kirazlılar Turan'ı bayramda bekliyor" diye konuştu.

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzü 15 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonla Turan Çolak'a nakledilmişti.