Merkez Yüreğir İlçesi'nde oturan ve bir mağazada tezgahtar Ayfer Özmen, 15 Ocak'ta ağabeyine cep telefonundan mesaj gönderdikten sonra akşam eve gelmedi. Babası 62 yaşındaki Derviş Özmen, annesi 61 yaşındaki Zeynep ile ağabeyi Erdal Özmen tüm aramalara rağmen Ayfer'i bulamayınca Cumhuriyet Savcılığı'na ‘kayıp’ başvurusunda bulunarak, hayatından endişe duyduklarını bildirdi.

Kızı Ayfer'in başına kötü bir şey gelmesinden korktuklarını belirten baba Derviş Özmen, "Kızım sabah kahvaltısını yaptıktan sonra evden çıktı ve bir daha dönmedi. Telefonunu aradım, ulaşamadım. Ağabeyine de evden ayrıldığını belirten mesaj atmış" dedi.

Kızının çok çalışkan biri olduğunu ifade eden Özmen, "Kızımı kaçırmış ya da kandırmış olabilirler. Gönül ilişkisi yüzünden kaçmışsa korkmasına gerek yok. Bizi arasın, düğününü de yaparız. Biz meraktan perişan olduk" diye üzüntüsünü dile getirdi.

Kızlarının bir an önce bulunmasını isteyen Özmen, kızını bulana ya da yerini bildirene ödül vereceğini duyurdu.

Ayfer Özmen, ailesinin 'kayıp' başvurusu yaptığı haberlerini görünce Adana Adliye'sine gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Beni aramasınlar. Ben sevdiğim erkekle birlikte yaşıyorum" diye dilekçe verdi. Evinden, ailesinin baskısı nedeniyle kaçtığını ileri süren Ayfer Özmen, "Aileme mesaj attıktan sonra nerede olduğumu bilmesinler diye telefonumu da kapattım. Ailemle kesinlikle görüşmek istemiyorum. Bana zarar gelirse, ailemden gelir. Bu saatten sonra ne yapsalar da boş. 31 yaşındayım, kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim" dedi.

Ailesinin izini bulmasından korktuğunu belirten Özmen, "Beni bulacaklar, eziyet çektirecekler. Amaçları; o, başka amaçları yok. Bulurlarsa rahat vermeyecekler, huzur vermeyecekler. Şu anda mutluyum. Benim huzurumu bozmasınlar" diye konuştu.

Özmen, dilekçesini verdikten sonra adliyeden ayrıldı.



MKA(OA/İD)