Halk Eğitim Merkezi'ndeki söyleşiye Vali Yardımcısı Karahan Daştan, Dolunay Dernek Başkanı Yrd.Doç. Bahattin Şeker, Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, zihinsel ve bedensel engelliler ile çok sayıda kişi katıldı. Ailesi ile birlikte katıldığı söyleşide sahneye çıkan bedensel engelli, 40 yaşındaki Murat Yıldız, yaşadığı aşkı örnek gösterdi. Yıldız şunları söyledi:

"Eşim Sibel'i 1991'de tanıdım. Sibel'in ailesi görüşmemize izin vermiyordu. Çünkü, Murat 2 bastonla sağa-sola yamularak yürüyordu. Eşimle evlenebilmek için açlık grevine girdim. Eşimi istemeye 3 kere gittik. 4'üncüsünde kabul ettirdik. İkimiz de yılmadık ve verdiğimiz 7 yıl süreli büyük mücadele sonucu evlendik. Evliliğimizden 3 kızım ve 1 oğlum var. Tekirdağ'dan Kars'a 1500 kilometre yol kat ederek geldim. İnsan istediği zaman yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Hayatta en güzel şey zor kazanılandır. Murat efendinin de evlenip çoluk çocuk sahibi olma hakkı var."

Programa çocukları 14 yaşındaki Elif, 10 yaşındaki ikizleri Ezgi ile Emirhan ve 2 yaşındaki Esma ile katılan 38 yaşındaki Sibel Yıldız ise, "Eşimi bir engelli olarak görmüyorum" dedi. Sibel Yıldız, "Ona olan sevgim ilk günkü gibi. Her zaman onun yanındayım. Eşimi ve çocuklarımı dünyada bana verilen nimet olarak görüyorum. Hepimiz insanız ve insan olduğumuz için birbirimizi sevmeliyiz" diye konuştu.

Söyleşi ardından Vali yardımcısı Karahan Daştan, Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkez Sorumlusu Murat Yıldız'a programa katkılarından dolayı plaket verdi.



BA(KS/İD)