Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı kurumlarda incelemelerde bulunmak üzere Düzce'ye gelen Fatma Şahin, Düzce Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik binası önünde Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, partililer ve bürokratlar tarafından karşılanan Şahin, polis mangasını selamladıktan sonra kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaştı. Vali Yılmaz'ı makamına çıkan Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dünyada okullarda tek tip kıyafet zorunluluğunun kalmadığını belirten Şahin, "Komünist ülkelerde bile tek tip kıyafet zorunluluğu kalmadı. Bu zorunluluk oralarda bile 90'lı yıllarda kaldırıldı. Sektör bakımından da bu uygulamanın sıkıntı yaratmaması için bu uygulamayı bir yıl sonra hayata geçireceğiz. Tekstil firmalarının da bu şekilde mağduriyeti giderilecek. Herkes kendini bu süreç içerisinde revize edecek" dedi.

SORUNLAR ÇIKARSA, ÇÖZEBİLECEK DURUMDAYIZ

Şahin, "Tek tip kıyafet zorunluluğundan vazgeçilmesi ailelerde maddi olarak soruna yol açar mı?" sorusunu, "Mali olarak, sosyal politikalar nasıl olacak deniliyor. Dün Diyarbakır'daydım ve orada gördüm ki 10 yıl içerisinde çok yol kat etmişiz. Aileler önlüğe de para harcıyor. O paraya çocuklarına alternatif kıyafetler alırlar. Bu konuda eğer yardım gerektiği durumlar olursa gereken desteği veririz. Sorunlar çıkarsa da bunu çözebilecek durumdayız" diye cevapladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakan Şahin, dün İstanbul Beyoğlu'nda 23 yaşındaki Ece Ö.'nün erkek arkadaşının evinde doğurduğu bebeğini tuvaletin penceresinden apartman boşluğuna atmasıyla ilgili olarak da soruşturma başlatıldığını açıklayarak, "Genel müdürlükten bu konuda rapor istedim. Olayın tam olarak detayını bilmeden yorum yapmam yanlış olur. Fotoğrafın tamamını gördükten sonra konuşmak daha doğru olur" şeklinde konuştu. Şahin, valilik ziyaretinin ardından Düzce Belediyesi'ni ziyaret etti.



MY(MÇ/AK)