AĞRI, - AĞRI'nın Hamur İlçesi'nde, eşi ve eşinin ailesinden şiddet gördüğü için öldüğü iddia edilen 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Melek Karaaslan'ın eşi, babası, kayınpederi ve kayınvalidesi hakkında Cumhuriyet Savcısı iddianameyle birlikte tutuklama talebinde bulundu.

Hamur'un Çağlayan Köyü'nde Levent ailesinin 8 çocuğundan biri olan Melek Levent, 16 yaşındayken çobanlık yapan Ferdi Karaaslan ile evlendirildi. Hamur'un Kale Mahallesi'nde oturan Ferdi Karaaslan, iddiya göre eşine şiddet uygulamaya başladı. Bunun üzerine ailesine sığınan Melek Karaaslan'ı aile büyükleri, 'töre' nedeniyle eşinin evine yolladı. Eşinin ailesi tarafından tuvalete kapatılan ve aç bırakılan genç kadın 30 kiloya kadar düştü.

HASTANEYE YATIRILDI AMA KURTARILAMADI

Baba Kasım Levent tarafından Ağrı Devlet Hastanesine götürülen ve ruh sağlığını kaybetitğianlaşılan Melek, bakanlıkların devreye girmesi üzerine ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi. Genç kadın 25 Temmuz günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Melek Karaaslan çocukluğunun geçtiği Çağlayan Köyü'nde toprağa verildi.

ÖMÜRBOYU HAPİSLERİ İSTENDİ

Melek Karaaslan'ın ölümü ile ilgili Ağrı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sin tarafından hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Melek'in babası Kasım Levent, eşi Ferdi Karaaslan, kayınpederi Kutbettin Karaaslan ile kayınvalidesi Naciye Karaaslan hakkında 'suç ihmalli davranışla ölüme sebebiyet vermekten'  ömürboyu hapis cezası istendi. Savcı Mehmet Sin, iddanameyle birlikte 4 kişi hakkında tutuklama talebinde bulundu. Melek'i ölüme götürdükleri iddia edilen 4 yakını 9 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.



DHA(KS/COŞ)