2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya katılan tutuklu sanık Osman Taştan, Aydın Balcı ile tartışma sonucu kavga ettiklerini, olaydan pişmanlık duyduğunu söyledi.  Tutuksuz yargılanan Mehmet Alpaslan ise, kavga eden Osman Taştan ile Aydın Balcı'yı ayırmak istediğini, kavgayla ilgisinin olmadığını savundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Taştan'a 'kasten adam yaralama' suçundan önce 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Osman Taştan'ın olayda kullandığı ve halen adli emanet deposunda bulunan 40 santim uzunluğundaki ahşap sopanın mahkeme heyeti tarafından silah olarak değerlendirilmesi sonucu Taştan 'Silah kullanarak kasten yaralamak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasna çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan Mehmet Alpaslan ise, beraat etti.

DAVA KONUSU OLAY

Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Karacaoğlu Mahallesi'ndeki parkta 20 Mart tarihinde Aydın Balcı ile Osman Taştan ve Mehmet Alpaslan arasında çıkan tartışma daha sonra kavgaya dönüşmüştü. Kavga sırasında Osman Taştan, Aydın Balcı'yı yanında taşıdığı ahşap sopa ile dövmüştü. Osman Taştan verdiği ifadede, Aydın Balcı'nın bir çocuğu kolundan tutup götürmek istediğini, kavganın bu nedenle çıktığını söylemişti. Aydın Balcı da kavganın çıkmasına neden olan çocuğun öz yeğeni olduğunu belirtmişti.



VD(OE/COŞ)