Olay öğle saatlerinde Taşçiftlik Köyü'nde yaşandı. At arabalacılığı yapan 61 yaşındaki Osman Emrek sabah saatlerinde iş için evden çıktı, 4 çocuğu da okula gitti. Evde 55 yaşındaki anne Huriye Emrek kaldı. Bir süre sonra ailenin oturduğu ev büyük bir görültü ile çöktü. Huriye Emrek, çöken binanın altında kaldı. Komşuları tarafından yaralı halde enkaz altından çıkarılan Emrek, ambulans ile Tokat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Olayın ardından köye çok sayıda kurtarma ekibi gönderildi.

"EV UÇMUŞ , GELİN ALTINDA KALMIŞ"

Olay yerine gelen Osman Emrek'in aynı köyde yaşayan ablası Emine İhsan, tarlaya gittiği sırada evin yıkıldığını öğrendiğini söyleyerek, "Geldim ki, ev uçmuş, gelin altında kalmış. Gelini ambulansla hastaneye götürdüler" dedi. Kardeşinin maddi imkansızlıklardan nedeniyle evini yapamadığını söyleyen İhsan, "Köyün zenginleri evin uçtuğuna gurur duysun. Kim yardımda bulunsa engel oldular. İşte neyi varsa her şeyi ortada " diye konuştu.

ONARMAK İSTİYORLARDI

Yaşanan çökmenin bir süredir bölgede etkili olan yağmur nedeniyle meydana gelmiş olabileceği öne sürülürken, Emrek ailesinin 9 çocuğu olduğu, 5 çocuğun şehir dışında bulunduğu öğrenildi. Ailenin bir süredir evlerini onarmak için yardım arayışında oldukları belirtildi.