Mardin bağımsız milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Ahmet Türk, dokunulmazlıklarının kaldırılması ve meclisten kovulmaları halinde bile Kürt halkının haklı taleplerine yönelik verdikleri mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

DTK Genel Başkanı Ahmet Türk beraberinde BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve İbrahim Binici ile birlikte Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne geldi. İlçede devam eden bazı kan davalarının sonlandırılması için husumetli aşiretler arasında arabuluculuk görevi yapmak için geldikleri söyleyen Türk ve BDP milletvekilleri ilk olarak Kışla Mahallesi'nde bulunan BDP ilçe binasını ziyaret etti.

Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder ve İbrahim Binici, ziyaretin ardından parti binası önünde toplanan kalabalığa Kürtçe konuşma yaptı. Kan davalarının sonlanması ve insanların barış içerisinde yaşaması için Viranşehir'e geldiklerini anlatan Ahmet Türk, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin tartışmaların kendilerine geri adım attırmayacağını ifade ederek, "Bizi meclisten kovsalar, dokunulmazlığımızı kaldırsalar bile mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Halkımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Kürt halkının haklı taleplerine yönelik verdiğimiz mücadeleden geri adım atmayacağız. Komşumuz Suriye'de çatışmalar ve kirli ittifaklar devam ediyor ama Kürtler içine çekilmek istenilen bu oyunlara gelmeyecektir" dedi.

Türk ve beraberinde milletvekilleri konuşmalarının ardından ilçede kan davalı olan aşiretlerin ileri gelenleri ile görüşmelere başladı.



Mustafa MERT/VİRANŞEHİR (Şanlıurfa),

MM (HK/AK)