Ahmet Taşçı, 5 Nisan 2012 tarihinde aynı zamanda çırağı olan 'Cino Mehmet' lakaplı Mehmet Yılmaz tarafından bir tartışma sonucu ilçe merkezinde ayaklarında vuruldu.  Gölcük Devlet Hastanesi'nde bir dizi ameliyat geçiren Taşçı, halen Karamürsel İlçesi'ndeki evinde dinleniyor. Taşçı şu anda sadece yürüteş ile hareket edebiliyor. 

Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerine 1985 yılından itibaren kesintisiz olarak katılan Ahmet Taşçı bu yıl ilk defa güreşlere katılamayacak. Sağlık sorunu nedeniyle bu yıl Kırkpınar'ı izlemeye bile gidemeyeceğini söyleyen Taşçı, güreşleri televizyondan takip edeceğini söyledi. Kırkpınar'a ilk defe katılamayacağı için üzüntülü olduğunu söyleyen Taşcı konuşmasına söyle devam etti:

"Bu yıl katılamayacağız, belki de seyretmeye bile gidemeyeceğiz ama ne yapalım kader. Bu yaşanacakmış yaşıyoruz. Televizyondan izleyeceğiz tabii ki. Genç pehlivanlarımızın mücadelesini izleyeceğiz. Bilemiyorum ama yürüme olayım biraz daha gelişirse ve ilerlerse gitmeyi de düşünüyorum ama şuanda biraz zor gözüküyor. Oradaki arkadaşlara başarılar diliyorum şimdiden. Pehlivanların piyasadaki durumlarını da televizyon kanallarından takip ediyorum. Pehlivanlar iyi hazırlanıp çalışmışlar." 

"KIRKPINAR HAZIRLIKLARIMIZ İYİYDİ"

Silahla yaralanma olayı ardından spor yapamaz hale geldiğini söyleyen Ahmet Taşçı yavaş yavaş yürüyeme başladığını söyledi. Olay gerçekleşmeden önce Edirne hazırlıklarına iyi başladığını söyleyen Taşsı konuşmasına söyle devam etti:

"Sağlık açısından durumum şu anda iyi. Fakat yürümem çok zayıf. Ayaktaki kırıklardan biri iyileşti ama kirelçlenmesi var ve diğeri kaynamadı çünki ağır bir kırık. 3-4 ayı alacak gibi ama yavaş yavaş yürümeye çalışıyorum. Silahla yaralanmam benim spor yapmamı engelledi. Bu yıl Edirne'ye hazırlıklarımız baştan iyiydi. Daha sonra da talihsiz, anlam veremediğimiz ve bir türlü mana çıkartamadağımız olayın bu derecede olmasını hala çözmüş değilim. Çünkü bu olayı yapan şahıs yıllarca beraber gezdiğimiz destek verdiğimiz bir sporcuydu. Sanıyorum son zamanlarda belediye ile olan problemlerini bize aksettirdi. Bizim yüzümüzden olayların başına gelmiş gibi düşünmesi, biraz da kendisinin alkol ve uyuşturucu kullanması sebebiyle bu olay yaşandı." 

KEL ALİÇO HEDEFİMİ ERTELEMEK ZORUNDA KALDIM

Kendisinin bir hedefi olduğunu ve kurşunlanması nedeniyle de bu hedefini ertelemek zorunda olduğunu söyleyen Taşçı şöyle devam etti:

"Benim bir hedefim vardı; Osmanlı döneminde baş pehlivan olarak 56 yaşına kadar güreşen Kel Aliço'nun rekorunu kırmak istiyordum. Ben de 57 yaşına kadar güreşip onun rekorunu kıracaktım. Cumhuriyet döneminde Tekirdağlı'nın rekorunu kırdım. 8 paşpehlivanlığı vardı ben de 9 yaparak o rekoru kırmıştım. Niyetim Kel Aliço'nun rekorunu kırmaktı. Ama heralde bir sene ara vericez. İşallah seneye bıraktığımız yerden devam ederiz diye düşünüyorum. Tabii ki bu ayağımdaki demirler çıktıktan sonra ne derecede spor yapacak durumda olacağımı şu anda bilemiyorum. Ama niyetim spor yapmak. Bu olay beni engellerse de benim için çok büyük üzüntü olur."



EA,AÖ(MB/İD)