Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ölümüyle ilgili iddialar üzerine soruşturma yürüttüğü 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal 'ın mezarının açılmasına karar verdi. Mezarın açılması içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat gönderdi. Özal’ın oğlu Ahmet Özal, mezarın açılması konusu ile ilgili bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Ahmet Özal, yaklaşık 45 dakika İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Turan Çolakkadı ve vekili Oktay Erdoğan ile görüştü.


Görüşmenin ardından açıklama yapan Ahmet Özal, “Mezarın ne zaman açılacağı henüz belli değil. Şu anda savcılık ön çalışma yapıyor. Mezarın titizlikle ve dikkatle açılması için uğraşılıyor. Mezar açılacağı zaman bana tebligat yapılacak. Mezar açılırken ben de orada olacağım. Annem olmayacak. Kendisi de ben de istemiyoruz" dedi.


Dinen mezarın açılmasının sakıncalı olduğunu ve açılmasını istemediklerini belirten Özal, ancak hukuken bir karar verildiğini ve mezarın açılacağını belirtti. Semra Özal tarafından Turgut Özal’ın saçlarının yurtdışında bir kasada saklandığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine, “Tabii ki vereceğiz ama tek başına bu yeterli değil. Diğer işlemlerin de yapılması gerekiyor" diye konuştu.


 


SG-CT (MK) (FOTOĞRAF)