Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL, Yorumcu Ahmet Çakar hakkında özel bir kanaldaki spor programında, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluna hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.


Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Çakar, şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Çakar’ın ifadesinde ‘şike davası sürecinde ve sonrasında Yıldırım ve FB’nin yöneticilerine danışmanlık yapan bazı kişilerin ya bilerek kötü niyetle ya da bilmeyerek yetersizlik sonucu ağır hatalar yaptıklarını düşündüğünü’ söylediği belirtildi.


Bu yanlışlıkları yaptıran kişileri kastederek Tv programında hain ve şerefsiz dediğini belirten Çakar’ın, “FB başkan ve yöneticilerini kastederek bu ifadeleri kullanmadım. O spor programında FB’li başkan ve yöneticilerine bu hataları yaptıranları kastettiğimi belirtmiştim" diye ifade verdiği öğrenildi. Programın çözümünde bu hususun görüleceğini kaydeden Çakar, suçlamayı kabul etmediğini ve uzlaşmak istemediğini belirtti.


"DEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM"


İfadesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Çakar, “Fenerbahçe Başkanı ve yöneticileri kendilerine hakaret ettiğim gerekçesi ile beni savcılığa şikayet etmişler. Ben hala dediğimin arkasındayım. Ne Aziz Yıldırım’a ne de yöneticilere hakaret ettim. Onlara hata yaptırtan o hain kimse onlara hakaret ettim" dedi. Sözlerini belli bir kişiye yöneltmediğini ifade eden Ahmet Çakar, “O hainin kim olduğunu ben de bilmiyorum. Danışman mı sekreter mi, akıl hocaları mı? Kim olduğunu bilsem onların ismini söylerim. Ben de sizin aracılığınız ile buradan beni şikayet edeceğinize içinizdeki haini bulun da kimse o size bu hataları yaptıran onu şikayet edin" diye konuştu.


SG(FOTOĞRAF)