Şenlikler sabah hükümet konağı önündeki Atatürk Büstü'ne çelenk konulmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Ahlat'ı çok güzel günlerin beklediğini ve hayata geçirilecek projelerle geleceğinin çok daha parlak olduğunu söyledi. Dün gece Selçuklu Çarşı'nda düzenlenen sıra gecesiyle şenliklere katılanlara unutulmaz bir karşılama yapıldı. Diyarbakır folklor ekibinin gösterileriyle başlayan gece, Siverek Belediyesi Sıra Gecesi Grubu'nun söylediği türkülerle daha da renklendi.

KARAKUCAK GÜREŞLERİNE BÜYÜK İLGİ

Sabah saatlerinde şenlikler kapsamında Ahlat Şehir Stadı'nda Bitlis, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Malatya, Muş, Van, Kars, Ağrı, Iğdır, Elazığ, Ardahan ve Kahramanmaraş illerinden 150 güreşçinin katılımıyla karakucak müsabakaları yapıldı. 10 ayrı siklette yapılan ve çekişmeli geçen müsabakalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Ahlat'ın kalkınması, sosyal ve kültürel yönden gelişmesi için, kararlı ve istikrarlı faaliyetler yürütüldüğünü söyledi. Çoban, "Ahlat, er meydanında arzu edilen rekabeti ortaya koyacak ahlaka, inanca ve yapıya sahiptir. Ahlat, artık ben makus talihime mahkum değilim diyen bir zihniyetle, her türlü etkinliği hayata geçiriyor" dedi.

Müsabakalar sonucunda da 85 kiloda birinci olan Erzurumlu Avrupa Şampiyonu güreşçi Sait Bingöl, 3'üncü Ahlat Karakucak Güreşleri’nin başpehlivanı seçildi