Kapanış günü düzenlenen etkinlikler kapsamında Ahlat fotoğrafları sergisi açıldı. Belediye önünde açılan sergide Ahlat'ın tarihi ve turistik mekanları tanıtıldı. Serginin gezilmesinin ardından Bitlis Eren Üniversitesi bünyesindeki Çini Atölyesi’nin açılışı yapıldı.

Ahlat'ta 3 gün boyunca renkli etkinliklere sahne olan şenliklerin kapanışı da renkli oldu. TRT sanatçılarının verdiği konserle şenliğe katılanlar güzel bir gece yaşadı.

Şehir Stadı'ndaki konsere Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve vatandaşlar katıldı. TRT Avaz kanalından canlı olarak yayınlanan konserin ardından konuşan Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, bu yıl etkinliklerde ilklere imza attıklarını belirterek, "İlk defa düzenlediğimiz cirit oyunları, karakucak güreşleri ve yağlı güreşlerimiz büyük ilgi gördü. Etkinliklerimiz her geçen gün biraz daha gelişecek" dedi.

Konuşmaların ardından şenliklere katılan sanatçılara ve folklor ekiplerine Kaymakam Osman Dölek ve Belediye Başkanı Mümtaz Çoban tarafından Ahlat bastonu hediye edildi.