Proje tabanlı kaynak yönetimine geçen AGÜ, kalite üzerine yoğunlaşarak Toplam Kalite Yönetimi’ni (TKY) bütün süreçlerde aktif kullanarak ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle fayda üretmeyi amaçlıyor. Genel Sekreterlik ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı önderliğinde yürütülen kurumsal altyapı çalışmaları sürüyor. Gerçekleştirilen kurumsallaşma ve TKY çalışmaları kapsamında idari personele kurum içinde ‘Liderlik ve takım çalışması’ eğitimleri düzenleniyor. Bu çerçevede TKY kapsamında Avrupa Birliği’nin yöneticileri tarafından kamu kuruluşları için geliştirilen Ortak Değerlendirme Çerçevesi (CAF) esas alınıyor. CAF ise kamu yöneticilerine sade, anlaşılabilir, esnek bilgi ile stratejik planlama uygulamalarına uluslararası standartlarda temel oluşturmaya imkan sağlıyor.

Yürütülen faaliyetlere katkı sağlaması amacıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü yetkilileri, AGÜ yönetimi tarafından üniversiteye davet edildi. Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kurumsallaşma çalışmalarında dış gözlemci sıfatıyla katkı sağlayacak.

AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Serindağ, konuyla ilgili AGÜ’nün kurumsallaşma ve yapılanma çalışmalarında uygulamaya konulan süreçlerin önümüzdeki günlerde de hızla devam edeceğini söyledi. Prof.Dr. Serindağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Danışmanlık ve Eğitim Dairesi’nin verdiği destekten dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.



DÖ(OE/AAA)