Bugün öğlen saatlerinde sivil bir otomobille Hükümet Konağı'nın bulunduğu Fırat Mahallesi'ndeki kimsesiz çocukların barındığı Sevgi Evi'ne giden Vali Mehmet Tekinarslan, hizmet binasının etrafında dolaşıp çocuklarla sohbet etti. Vali Tekinarslan daha sonra nöbetçi öğretmen ile birlikte tuvalet, mutfak, kazan dairesi, erzak deposu, idari bina ve çocukların kaldığı evlerde incelemelerde bulundu. Gördüğü eksiklikleri tek tek not ettiren Vali Tekinarslan, görevini yerine getirmeyenlerle ilgili işlem yapılacağını kaydetti. Sevgi Evi'nde kalan çocuklar ve bakıcı anneler ile bir süre sohbet eden Vali Tekinarslan, ihtiyaç ve sorunların bizzat kendisine aktarılması talimatını verdi.

Çocukların kaldığı evlerde sorun olmadığını belirten Vali Mehmet Tekinarslan, "Burada görev yapan bakıcı anneler çocuklara iyi bakıyor ve temizliğe önem veriyor. Tespitlerimiz bunu gösteriyor. Ancak idari bina ve etrafında bazı eksiklikler var. Bununla ilgili de gerekeni yapacağız. İşini iyi yapanlarla yolumuza devam edeceğiz. Çünkü buradakiler devlete emanet edilmiş çocuklar" dedi.

Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Tekinarslan, ders durumlarını yakından takip edeceğini ve başarılı olanların ödüllendirileceğini söyledi.



SA(KS/CK)