Fen- Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen ‘Örgün eğitim kurumlarında seçmeli ders olarak Kur’an-ı Kerim öğretimi çalıştayı’na Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, Vali Yardımcısı Mehmet Gökhan Zengin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, İl Müftüsü İzani Turan, çok sayıda akademisyen ve öğretmen katıldı. İki gün sürecek çalıştayda, ‘Kur’an-ı Kerim öğretiminde karşılaşılan sorunlar ve yeni metodlar’, ‘Kur’an-ı Kerimi anlama ve anlatma metodları’ ve ‘Çağımızın gençlerine ‘Kur’an-ı Kerimi nasıl anlatmalıyız’ konuları ele alınacak. Çalıştayın açılışında konuşan Prof. Dr. İrfan Aslan, şunları söyledi:

"Ülkemizin bulunduğu coğrafyaya baktığınız zaman, bu coğrafyada toplumu kaynaştıran ve bir araya getiren, farklı ırklar, dinler, mezhepler, orjinteler ve etnisiteler olsa bile bir din mefhumu var. Din mefhumu, yıllardır bu toplumu kardeş yapmış, bir arada tutmuş ve aynı hedefe doğru ilerlemede büyük etken olmuştur. Bu bakımdan dinin öğrenilmesi, dinin ana metni olan Kur’an-ın öğrenilmesi ve öğretilmesi de bu toplum açısından büyük önem arzetmektedir. Toplumu kaynaştıran bu dinin çeşitli fraksiyonlara bölünmesi, toplumların yada milletlerin gruplara, etnisiteye, milletlere, gruplara, mezhebe yada ırka bölünmesiyle bu toplum çok ciddi zarar görecektir. Allah’u teala, Kuran'ın anlamını anlamayı, öğrenmeyi bizlere nasip etsin. Bu çalıştayın Ağrı’ya ve ülkemize faydalar getirmesini diliyorum."

Yeni eğitim sistemine göre 5. sınıftan itibaren öğrencilere seçmeli Kuran dersi verileceğini anımsatan Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, "Çalıştayda, çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim derslerinin nasıl verilmesi gerektiği, hangi metodlar uygulanırsa daha fazla verim alınabileceği, okumanın yanı sıra anlama ve değerlendirebilme yöntemleri ele alınacak" dedi.



SA(KS/ESM)